LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Sport u Pitomači - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

28.05.2007., ponedjeljak

Sport u Pitomači

NOGOMET
Nogometaši NK «Pitomača» nisu se uspjeli plasirati u finale kupa Virovitičko-podravske županije, budući su u srijedu, u polufinalnoj utakmici odigranoj na domaćem terenu sa 0:2 izgubili od vodećeg sastava IV. HNL – sjever, podskupina B, nogometaša NK «Virovitica».
U nedjelju poslijepodne pitomačani su imali novi nastup, također na domaćem terenu, kada su u utakmici 32. prvenstvenog kola III. HNL – istok, ugostili nogometaše NK «Olimpija» iz Osijeka, trećeplasiranu momčad lige. Utakmica je samo u prvom poluvremenu bila ravnopravna što je potvrdio i rezultat 1:1, dok su gosti terenom dominirali u nastavku pobijedivši sa uvjerljivih 1:5. Iduće nedjelje pitomačani su ponovno domaćini još jednoj ekipi s vrha prvenstvene ljestvice, nogometašima NK «Slavonac» iz Starih Perkovaca. Kadeti i juniori NK «Pitomača» u sklopu utakmica 24. kola IV. HNL sjever, skupina «A», danas u ponedjeljak na svojem igralištu dočekuju vršnjake iz NK «Virovitica», a utakmice započinju u 16,00 i 17,30 sati. Idući vikend donosi im gostovanje u Ždralovima kod NK «Mladost».

Pitomačani su u ponedjeljak poslije podne organizirali svečani doček za svoje pionire, igrače rođene 1993. i 1994. godine, koji su nastupili na međunarodnom turniru u francuskom Labruguiereu «Friendschip 2007.» od 17. do 20. svibnja. Limena glazba i mnoštvo pitomačana, napravili su atmosferu koja je mlade pitomačane vratila na radnu temperaturu nakoh više od dvadeset sati provedenih u autobusu. Osvojeno četvrto mjesto sa samo jednim porazom u regularnom dijelu igre u šest odigranih utakmica, ali i ponašanjem za vrijeme turnira, mladi su pitomačani pobrali mnoštvo simpatija proteklih dana. Uspjeh pitomačke mladosti među inima prepoznali su i u Županijskom nogometnom savezu, te su svim članovima ekipe, kao i treneru u srijedu, za vrijeme polufinalne utakmice seniorskog kupa, dodijelili prigodna priznanja za promociju nogometa Virovitičko-podravske županije van granica lijepe naše.

Pionirski sastavi pitomačana, igrači selekcija U-10 i U-12 svoje su odgođene utakmice 31. prvenstvenog kola IV. HNL – sjever za pionire, kvalitetna «A» liga, odigrali u četvrtak na gostovanju u Varaždinu, kod nogometaša NK «Varteks II», te su poraženi sa visokih 0:7 odnosno 0:5, dok će pitomački pioniri U-14 svoj susret u Varaždinu, protiv protivnika s kojim su se susreli i na turniru u Francuskoj odigrati kasnije.

Pioniri NK «Pitomača» ovoga vikenda nisu igrali i svoje redovito 32. kolo lige, budući su im protivnici, nogometaši NK «Mladost» Ždralovi zamolili za odgodu. Ipak u tjednu pred nama, pionire u srijedu, 30. ovog mjeseca očekuje domaći susret polufinala županijskog nogometnog kupa protiv vršnjaka iz NK «Papuk» Orahovica, a pobjedom bi potvrdili rezultate svojih starijih kolega, kadeta i juniora koji su županijska finala već izborili.

Nogometaši NK «Croatia» iz Grabrovnice jučer su u utakmici 21. kola IV. HNL – sjever, podskupina B, na gostujućem terenu u Đurđevcu, pobijedili domaći NK «Graničar» sa 3:2, nastavivši tako uspješan niz neporaženosti u posljednja četiri prvenstvena kola, osvojivši deset od mogućih dvanaest bodova. Kod županijskih drugoligaša jučer su na rasporedu bile utakmice 21. kola II. ŽNL Virovitičko-podravske županije, u kojima je NK «Sloga» iz Kladara poražena na gostovanju kod NK «Mladost» u Vukosavljevici sa 1:2, dok je NK «Mladost» Stari Gradac kao domaćin sa NK «Bušetina» odigrao neriješeno 2:2.

Na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije iznesen je prijedlog za novu organizaciju sustava natjecanja županijskih drugo i treće ligaša. Prema tom prijedlogu od jeseni bi se igrala jedinstvena druga ŽNL sa najviše 14 klubova, dok bi se natjecanje županijskih trećeligaša igralo u dvije skupine. Novost bi bila i juniorska liga mladih koja bi se igrala subotom, a ne više nedjeljom kao predigra seniorima, u dvije skupine sa najviše 14 ekipa.

RUKOMET
Najmlađe pitomačke rukometašice, igračice rođene 1996. godine i mlađe, idućeg vikenda imaju nastup u Orahovici, na turniru u mini rukometu, organiziranom povodom obilježavanja Dana grada Orahovice. Mladim pitomačankama ovo će biti dobra provjera pred nastup na posljednjem u nizu oglednih turnira u mini rukometu Županijske lige Virovitičko-podravske županije, u kome nastupa deset rukometnih ekipa, što se održava u Virovitici 10. lipnja.
Pitomača.hr

- 16:51 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.