LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Nova vlast:naših prvih sto dana - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

17.05.2007., četvrtak

Nova vlast:naših prvih sto dana

pitomača


U utorak 15. 5. o. g. općinsko Poglavarstvo Pitomača, povodom prvih sto dana rada novo izabrane općinske uprave, održalo je konferenciju za novinstvo. Konferenciju su vodili i odgovarali na pitanja novinara Željko Grgačić; predsjednik poglavarstva, Rikard Bakan; zamjenik načelnika, mr. sc. Vesna Bedeković zadužena za društvene djelatnosti, Rajko Stilinović; zadužen za resor urbanizma, infrastrukturu i gospodarstvo, Branko Giba; zadužen za lokalnu upravu i samoupravu, Neven Bedeković; financije i razvojna strategija i Damir Blažinčić; zadužen za poljoprivredu. Nazočan je bio i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Erhatić. Željko Grgačić načelnik Općine Pitomača iznio je za ovu godinu planirane prihode i rashode Općine Pitomača u vrijednosti od 12.500.000 kuna. Kao prednost za realizaciju planiranog podvukao je stručno poglavarstvo, dobru organizaciju općinske uprave i suradnju sa županijskim i tijelima Republike Hrvatske. Pobrojao je izvršeno u prvih 100 dana rada i to:
Smanjenjene su zatečene obveze iz prethodnog razdoblja za O,6 milijuna kuna, provedena je reorganizacija općinske uprave, imenovana učinkovita skupština i nadzorni odbor komunalnog poduzeća, ugovorena izrada urbanističkog projekta uređenja Pitomače, ugovorena izrada projekta škola u Otrovancu i Velikoj Črešnjevici i osigurana sredstva za izgradnju, ugovorena je izrada projekta industrijske zone i osigurana sredstva za otkup zemljišta riješeni su i akti i osigurana sredstva za uređenje pružnog prijelaza Dinjevac, besplatni javni natječaji za izbor izvođača za izgranju mrtvačnica u Starom Gracu i Velikoj Črešnjevici, adaptaciju i rekonstrukciju zgrade Poljoprivredne zadruge Pitomača, dogradnju i namještanje doma kulture Pitomača, asfaltiranje ulica. Raspisani su natječaji za projektiranje dogradnje doma Grabrovnica, rekonstrukciju Doma Kladare i izgradnju kapelice u Maloj Črešnjevici. U Komunalnom poduzeću formirana je grupa za održavanje i adaptaciju građevina u vlasništvu općine i za izgradnju jednostavnih građevina. Putem medija i izravnim kontaktima ostvaruje se javnost rada Općine. Ugovorena je izrada općinske razvojne strategije. Pri kraju je izrada studija o raspolaganju državnim zemljištem. Smanjena je plaća načelniku općine i smanjen je trošak reprezentacije. U odgovore na pitanja od zapošljavanja, prometa u općinskom središtu, športa, priprema za dana općine, zaobilaznici Pitomače, kada će Pitomača biti grad i još mnogo toga, uključili su se svi članovi Općinskog poglavarstva s odgovorima da prioritet usmjeravaju na privredni razvoj i zapošljavanje, podizanje Pitomača u općinu znanja, što će razvojem omogućiti zaokruženje i podizanje Pitomače na nivo grada, na kraju konferencije rekao je načelnik Željko Grgačić.
B. M.
Tekst i fotografija:Pitomača.net

- 15:48 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.