LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Đurđevački vijećnici traže provjeru vađenja šljunka iz Gata - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

10.05.2007., četvrtak

Đurđevački vijećnici traže provjeru vađenja šljunka iz Gata

gat


Neuvjerljive, zbunjujuće i nepotpune informacije o vađenju šljunka na jezeru Gat pored Đurđevca te priče koje u vezi eksploatacije već duže vrijeme kolaju gradom bile su povod Gradskom vijeću da pošalje pismo Poglavarstvu kojim od gradskih službi traži utvrđivanje činjenica. Predsjednik Vijeća Ivica Đopar rekao je da su pojedinosti o vađenju šljunka tražene i lani, no koncesionar tvrtka Podravina programat i rudarski inspektor dali su nepotpune i nezadovoljavajuće odgovore. Zbog sumnje u poslovanje te tvrtke bila je pokrenuta i policijska istraga, no vijećnici nisu dobili na uvid njezine rezultate, što je dodatno podgrijalo njihovu sumnju u to da se na Gatu događa nešto čudno. Đopar je najavio da će, ako se isto ponovi i ove godine, vijeće pomoć zatražiti na drugim instancama, jer je ta tema već duže vrijeme jedna od najaktualnijih u Đurđevcu:
- Građani znaju da je na jezeru Gat stroj sposoban vaditi šljunak iz vrlo velikih dubina, što se, prema pričama očevidaca, i događa, odnosno ide se dublje od koncesijom douštene dubine. Svjesni smo da je riječ o pričama s ulice, neprovjerenim, i upravo zato želimo konačno doznati je li to istina ili ne. Zato od Poglavarstva tražimo da uz pomoć nadležnih državnih inspekcija dođe do podataka o dubini iskopa, količinama izvađenog šljunka, je li oštećen sloj podzemlja u kojem je voda ili učinjena druga šteta, kako bi prekinuli kojekakva govorkanja – naglasio je Ivica Đopar.
On kaže da vijećnici sumnjaju kako se iza nejasnih podataka krije nepoštivanje zakona, dok je uskraćivanje podataka o stvarnim količinama izvađenog granulata ocijenio neprihvatljivim, jer su oni osnova za izračun naknade koju grad dobiva na ime eksploatacije:
- To je, pak, priča za sebe, koju se isto tako mora dokazati, odnosno jesu li izvađane navedene količine šljunka ili je toga bilo više, da baratamo točnim podacima, a ne samo podacima koncesionara, koji mogu biti ovakvi ili onakvi. Imamo puno problema s nadzorom količina izvađenog šljunka i upravo zato sumnjamo da u gradski proračun ne dolazi novac od stvarnih količina prodanog šljunka, već sam njegovog dijela, iako Grad ima pravo na tu zaradu.
Predsjednik đurđevačkog Vijeća ipak vjeruje da će članovi tog tijela lokalne uprave do iduće sjednice dobiti sve odgovore.
Radio Koprivnica

- 20:35 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.