LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Duhovna obnova mladih iz župa Đurđevačkog dekanata - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

07.05.2007., ponedjeljak

Duhovna obnova mladih iz župa Đurđevačkog dekanata

Duhovna obnova mladih iz župa Đurđevačkog dekanata održana je u subotu i nedjelju 5. i 6. svibnja u župi Varaždinske Toplice pod geslom "Dođite i vidjet ćete" (Iv 1,39). Mlade su dočekali voditelj i duhovni pastir kroz duhovnu obnovu vlč. Antun Štefan, predstojnik Ureda za pastoral duhovnih zvanja Varaždinske biskupije, koji u toj župi redovito organizira duhovne obnove, te animatori formatori Anita Posarić i Snježana Mališa. Susretu su se pridružili i mladi iz Varaždinskih Toplica sa svojim župnikom mons. Valentom Bogadijem.
Kroz molitvu, pjesmu, razgovor i smijeh, te kroz riječi vlč. Štefana, ne samo da su se mladi obogatili za još jedno novo iskustvo i prijateljstvo, već su se još više i približili Isusu i njegovoj neizmjernoj ljubavi. U tom kontekstu mladima je govorio i vlč. Štefan istaknuvši: "Isus nas toliko ljubi da je dao život za nas. Biti s Isusom, provoditi vrijeme u razgovoru, molitvi s Njim, osnovni je zadatak svakog kršćanina. Isus nas sve poziva da dođemo i da vidimo koliko je njegovo milosrđe. S Isusom se ne treba ničega bojati, s Isusom ćemo se promijeniti. Zato živimo našu vjeru iz dana u dan, živimo s Isusom u srcima i život će imati svoj pravi smisao." S tim njegovim riječima svi su mladi složili, naglasivši da u Isusu imaju prijatelja, snagu i utjehu.
Kroz razne radionice, u kojima su mladi mogli na kreativan način izraziti svoje dojmove i utiske koje je na njih ostavila duhovna obnova, istaknuli su da je prijateljstvo, zajedništvo i ljubav najljepše što će ponijeti sa sobom kući.
Posebni utisak na sve njih ostavio je dokumentarni film "Gesu che si respira" o Africi, gdje je vlč. Štefan proveo 18 godina kao misionar. Mlade su se dojmile priče vlč. Antuna Štefana u kojima s nostalgijom opisuje državu Benin, župu Adjarru te ljude koji su mu bili kao obitelj. Po završetku duhovne obnove bila je završna meditacija u kojoj je vlč. Štefan svima mladima dao naputak kako moraju očekivati puno od života, jer će samo tako puno i dobiti, u životu moraju imati velike ciljeve kako bi im se dogodile velike stvari, a osobito u životu moraju u svemu biti uporni i čvrsto vjerovati u sebe i Isusa Krista.
Na kraju druženja i duhovne obnove, prije završne svete mise, u sakramentu pomirenja mladi su se pripremili za pričest i misu, koja je proslavljena zajedno sa župljanima Varaždinskih Toplica. Na kraju mise mladi su ujedno zahvalili župniku Bogadiju, te župljanima Varaždinskih Toplica na lijepom dočeku i gostoprimstvu. S Božjom ljubavi u srcima i osmjehom na licu pozdravili su se mladi Đurđevačkog dekanata sa svima sudionicima duhovne obnove i napustili Varaždinske Toplice, s čvrstom odlukom da žive svoju vjeru. Na duhovnoj obnovi sudjelovalo je 17-ero mladih: po 6 iz Budrovca i Pitomače, 3 iz Kalinovca, te po jedan iz Đurđevca i Kloštra Podravskog.

vbmladi


Fotografija:Varaždinska biskupija

Mlade iz Đurđevačkog dekanata pripremili su i organizirali za susret povjerenik za mlade u Đurđevačkom dekanatu vlč. Tomislav Leskovar, župnik u Kozarevcu, i dekan Đurđevačkog dekanata preč. Mladen Gorupić, župnik u Kalinovcu i upravitelj župe Budrovac. Voditeljica puta duhovne obnove bila je animatorica mladih u Đurđevačkom dekanatu, Ivona Bavrka iz župe Budrovac.
Nenad Erdelec
Varaždinska biskupija

- 05:37 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.