LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Napustio nas je gosp. Ivan Šimunović - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

06.05.2007., nedjelja

Napustio nas je gosp. Ivan Šimunović

Mještane naše općine obišla je jutarnja vijest da nas je napustio vrijedni vatrogasac, kroničar i mještanin gosp. Ivan Šimunović u 79-oj godini. Svoj životni rad posvetio je DVD Pitomači čiji je bio do danas najstariji član. Tridesetak godina pratio je događanja u okolini u kojoj je živio te pisao kroniku ambulante u Pitomači, bolnice u Virovitici i mjestu Pitomača. U ovih par redaka teško je opisati njegov životni rad. Jedno od njegovih najdražih djela je sakupljanje arhivske građe i sredstava za osnivanje muzeja DVD Pitomača i Dokumentacijskog vatrogasnog muzeja u Pitomači. Iako danas skromno, dobrovoljno vatrogasno društvo Pitomača u svojim prostorijama u vinogradskoj ulici čuva vrijednu dokumentacijsku građu i mali muzej. Rijetko koje društvo ima svoj osnivački dokument kao što ga ima Pitomača. Tako je ondje dokument iz 1893. godine u kojem stoji zahtjev za osnivanje DVD-a prema tada županijskim vlastima, a godine 1894. je društvo i osnovano. Na žalost ovih dana gosp. Ivana je zadesila teška bolest, a danas nas je napustio.
U znak sjećanja na njegov rad pogledajte snimku iz 1990. godine kada je otvoren mali muzej povijesti vatrogastva u Pitomači, snimio Mirko Lauš. Govore: Ivan Šimunović, Stjepan Majstor,Franjo Grgačić i Božidar Mihoković.
BN

mirko

- 19:53 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.