LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Duhancima napokon isplaćeni poticaji - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

25.03.2007., nedjelja

Duhancima napokon isplaćeni poticaji

Na tekuće račune većine proizvođača duhana jučer je «sjeo» novac za poticaje prošlogodišnje proizvodnje. Potvrdio nam je to predsjednik udruge proizvođača duhana "Krupan list", Željko Aragović, napomenuvši kako postoji mogućnost da onim duhancima koji račune nemaju kod "Zagrebačke banke" novac stigne dan ili dva kasnije. Isplata poticaja u ukupnom iznosu od 64 milijuna kuna počela je u srijedu, a svakodnevno je isplaćivano po 20 milijuna kuna.
«I ove godine isplata je kasnila, no već smo na to navikli. Kako su pripreme za ovogodišnju proizvodnju već počele većina proizvođača morala se zadužiti pa je novac došao u posljednji trenutak. Proteklog tjedana je, naime, završena sjetva duhana za hidroponski uzgoj presadnica, a za pripremu proizvodnje potrebna su nam svakodnevna ulaganja», kaže Aragović.
Kako bi stimulirali proizvodnju duhana tvrtka «Hrvatski duhani» ustanovila je nagrade "Zlatni list" i "Veliki zlatni list" u vrijednosti od po 1500 i 2000 kuna.
Za ovogodišnju proizvodnju duhana novčani poticaji bit veću u prosjeku za jednu kunu, a nešto je veća i premija otkupljivača pa će se kilogram duhana plaćati u prosjeku 6,31 kunu. Udruga proizvođača duhana !Krupan list! se, naime, uspjela izboriti za veće potpore obrazlažući to visokim rastom troškova proizvodnje.
gg
Virovitica.net

- 11:21 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.