LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

1. PING LAN PARTY - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

20.03.2007., utorak

1. PING LAN PARTY

1. PING LAN PARTY
Autor: Miroslav Baronica
Fotografije:PING galerija
Protekli vikend (16.-18.03.) u pitomačkoj Kino dvorani održan je 1. PING LAN PARTY.
Nakon zahtjevnih priprema, s obzirom da je ovo bio prvi lan party kojeg je udruga organizirala, s velikim nestrpljenjem očekivao se početak partya u petak.
Kako je proteklo druženje na lanu pročitajte u nastavku.

ping


Fotografija:Načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić otvara 1.PING LAN party

PETAK
Oko 17 sati počeli su stizati prvi igrači sa svojim kompovima i kada se skupilo 20-tak PC-a organizatori su bili oduševljeni jer to je bio broj za koji se mislili da će biti maksimum na ovom druženju.
No tu nije bio kraj tako da se do 20 sati skupilo 35 PC-a i već se tada dalo naslutiti da će ovaj party prerasti u nešto o čemu će se pričati barem do idućeg lan partya.
Spajanjem svih igrača na mrežu i pokretanjem COD2 počeo je deadmatch sa 32 igrača što je izazvalo oduševljenje i smijeh kako igrača tako i PING-ovaca koji su organizirali party.
Ubrzo se dio igrača prebacio na Counter Strike – source a u COD2-u se počeo igrati Search and destroy.
Pucalo se sve do duboko u noć i najuporniji igrači ostali su sve do 2 sata ujutro.
Mreža nijednom nije pala i tehnička strana lana funkcionirala je besprijekorno.

ping


Fotografija:Marijan Rengel daruje PING majicu načelniku Općine

SUBOTA
U subotu je sve počelo već u 10 sati. Oko 10.30h počeli su stizati prvi igrači sa velikim podočnjacima no uskoro su svi pc bili zauzeti a došlo je i nekoliko novih te je ukupni broj pc-a umreženih u lan bio 38.
Pred organizatorima je bio još jedan naporan dan jer za subotu je bilo predviđeno nekoliko popratnih događanja i trebalo je sve pripremiti i uskladiti.
Igralo se sve do 15 sati kada je počelo svečano otvorenje 1. PING LAN PARTYA.
Mikrofon u ruke uzeo je g. Zlatko Škrinjar, veliki prijatelj udruge PING, te najavio tijek službenog otvaranja.
Zatim je g. Marijan Rengel, kao predsjednik Udruge PING održao prezentaciju o radu Udruge, planovima za razvoj i poteškoćama na koje nailaze PINGovci u svojem radu.
O tehničkoj strani razvoja i postignutom do sada govorio je g. Mišel Begović.
O radu i planovima FVK „Mirko Lauš“ govorio je g. Zdravko Jakupec, a na kraju njegovog izlaganja prikazan je i filmski uradak članova tog kluba.

ping


Fotografija:Teške borbe
Astronomsko društvo Pitomača predstavilo se zanimljivom prezentacijom koju je izveo g. Branko Novosel, voditelj društva, a u kojoj se moglo vidjeti čime se astronomija bavi danas, što se radi u astronomskom društvu i na njihovoj zvjezdarnici „Vila“ pokraj Pitomače. Na kraju je prikazivanjem dokumentarnog filma koji su snimili članovi FVK „Mirko Lauš“ predstavljena i „udruga u osnivanju“ koja će se baviti avio-modelarstvom.
Inicijativu za osnivanje udruge avio-modelara pokrenuo je g. Zdravko Bokan koji se već dugi niz godina bavi izradom maketa aviona.
Ove prezentacije održane su prikazivanjem na velikom platnu kina te je tehnička služba udruge PING uz pomoć sponzora koji su posudili opremu odradila veliki posao da sve protekne u najboljem redu.
Završetkom predstavljanja udruga Zlatko Škrinjar pozvao je načelnika Općine Pitomača, g. Željka Grgačića da se obrati prisutnima i službeno otvori 1. PING LAN PARTY.Iskazavši podršku Općine i svoju osobnu ovakvim aktivnostima i događanjima, te presijecanjem UTP kabla g. Grgačić otvorio je Lan Party.Igranje je krenulo dalje i trajalo je sve do ranih jutarnjih sati kada su se i posljednji virtualni vojnici umorili i otišli na spavanje.

NEDJELJA
Već u deset sati kada su otvorena vrata kina svi kompovi bili su zauzeti igračima koji su trčali po virtuelnim gradovim i borili se međusobno. Stalna zauzetost svih PC-a te velik broj ljudi koji su došli pogledati što se događa u kino dvorani bili su dobar pokazatelj organizatorima da je ideja o Lan partyu bila pun pogodak te da su je i uspješno realizirali.
U 17 sati bio je gotov gulaš koji je skuhao g. Neven Bradaš te su svi igrači i posjetioci pozvani na završni domjenak kako bi uz izvrstan gulaš sredili dojmove i razmijenili prva razmišljanja o događanjima na lanu.
Ovim domjenkom ujedno je označeno i zatvaranje 1. PING LAN PARTYA .
Tijekom tri dana trajanja lan partya u holu kina mogla se je razgledati izložba stare informatičke opreme, na kojoj su današnji članovi udruge PING kao i ostali mještani koji su posudili opremu za izložbu, stjecali prva informatička znanja. Tako smo mogli vidjeti ZX Spectrum, Amiga 500+, stare disketne jedince, IBM računalo i još neke primjerke već zaboravljenih računala.

ping


Fotografija:Tajnik Udruge PING traži najbolji kadar
Organizacijom Lan partya koje je u stvari bilo opipavanje pulsa žitelja Pitomače i okolice da li postoji interes za ovakvu vrstu događanja PINGovci su se ujedno i uhodavali za organizaciju većeg (natjecateljskog) lan partya koji bi se održao u tjednu Općine Pitomača.
Broj igrača i posjetitelja, zainteresiranost i podrška koju su dobili od njih, te sa druge strane tehnički bez primjedaba izvedena organizacija lan partya (mreža je pala samo jednom kada je u dvorani nestalo struje, a ping je bio maksimalno 20) organizatori su, odmah po završetku ovog lan partya, odlučili da će se 2. PING LAN PARTY održati 8., 9. i 10. lipnja.Udruga će pokušati organizirati da se na tom partyu održi i turnir klanova.

ping


Fotografija:Izložba "starih pili"
SPONZORI
Veliku pomoć u organizaciji ovog lan partya pružile su nam slijedeće tvrtke i organizacije:
Općina Pitomača
Komunlno Pitomača
PITOMI RADIO
SEIDL ELECTRONICS
TOMMYVIDEO
Glazbeni studio i oprema „PJER“
Mesnice GRGAČIĆ
Mesna industrija PIVAC
Pekara CENTAR
Posebnu zahvalu Udruga PING upućuje Virovitičkoj udruzi DIV koja nam je posudila dio opreme za lan party, kao i svojim članovima koji su najviše doprinjeli u orgnizaciji ovog lana:
Marijan Rengel, predsjednik udruge
Mišel Begović, dopredsjednik
Danijel Begović, tajnik
te svim ostalim članovima udruge koji su svojim radom omogućili održavanje ovog lan partya.

PING LAN PARTY U BROJKAMA
3 dana trajanja
6 - 55 godine igrača
36 sati igranja
38 kompjutora
90 igrača i posjetitelja
300 m UTP kabla

FOTO:Fotogalerija sa LAN party

TEKST:Udruga PING

- 11:15 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.