LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Udruga prevarenih štediša i formalno zatražila novac od države - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

19.03.2007., ponedjeljak

Udruga prevarenih štediša i formalno zatražila novac od države

Na danas održanoj godišnjoj skupštini Udruge prevarenih štediša 317 članova je potpisivanjem ugovora prenijelo potraživanja od Zanatsko štedno kreditne zadruge i Štedno kreditne zadruge u stečaju na Udrugu. Bit će to temelj kojim će Udruga prevarenih štediša od Republike Hrvatske tražiti 29 milijuna kuna koliko dvije zadruge duguju članovima koji su svoj problem odlučili riješiti na ovaj način. «Ukoliko se država ogluši na naš zahtjev tužit ćemo je jer smatramo da imamo ista prava kao radnici «Viktora Lenca», «Riječke banke», «Poljoprometa» ili «Dubrovačke banke» čije je poslovanje sanirala, a ukoliko država smatra da svi građani nisu jednaki spremni i na prosvjede», rekao je predsjednik Udruge Ivan Šantić.
Odvjetnica Ines Biladžić-Arbutina nazočne je članove upoznala s nepravomoćnim presudama Županijskog suda u Bjelovaru odgovornima za poslovanje zadruga jer je, kao zainteresirana stranka, pratila izricanje presuda. Obzirom na glasine o visini honorara odvjetnici Arbutini objašnjeno je da on neće biti isplaćen ukoliko država štedišama ne vrati 29 milijuna kuna. Ukoliko dođe do isplate cjelokupnog iznosa honorar će biti 113.000 kuna, ukoliko to bude 10 milijuna kuna bit će to 75.000 kuna. Za odvjetnički honorar svaki štediša će uplatiti sukladno visini potraživanja, odnosno 0,3 posto. U prosjeku će to iznositi tristotinjak kuna.

Na današnjoj je Skupštini za novu tajnicu Udruge izabrana Suzana Knežević, a za dva nova člana Izvršnog odbora Nikola Kopš i Zvonko Graša. Dosadašnji tajnik i dva člana Izvršnog odbora istupili su iz Udruge.

Od danas sjedište Udruge oštećenih štediša je u Domu umirovljenika Virovitice u Ulici Matije Gupca 12. «Žalosno je ali istinito da smo bez krova nad glavom ostali voljom bivše uprave ŠKZ na čelu sa Sinišom Prpićem jer nam nisu dozvoljavali da se sastajemo u prostorijama ŠKZ u Masarykovoj ulici. Namjera nam je bila da kao sjedište prijavimo adresu ureda Genarili osiguranja u Rusanovoj 13 jer je netko, pretpostavljamo «iz suprotnog tabora», prijavio gospođu Knežević glavnom uredu Generali osiguranja da se tamo obavlja djelatnost prikupljanja novca, odnosno uplata članarine za udrugu», rekao je Šantić dodavši kako su sada zajednički jezik našli sa Udrugom umirovljenika je među štedišama najviše umirovljenika i onih koji će to uskoro postati.

Udruga prevarenih štediša će poslati otvoreno pismo Državnom sudbenom vijeću Republike Hrvatske u kojem će izraziti nezadovoljstvo što mjesto predsjednika Županijskog suda u Virovitici obnaša Darko Domšić, sin Martina Domšića, prvooptuženog u slučaju štedno-kreditnih zadruga koji je osuđen na godinu dana zatvora. Darko Domšić je radio kao sudac Općinskog suda u Virovitici, a tijekom svoje karijere sudio je i na parnicama vezanima uz Zanatsko štedno-kreditnu zadrugu Virovitica, prethodnicu ŠKZ-a. Sumnja se da je svojim vezama omogućio da njegova supruga Vera i brat Igor namire svoju štednju garsonijerama u Crikvenici. «Gdje je tu moral čovjeka koji obnaša tako visoku i časnu funkciju. On je bio dužan obavijestiti svog oca da se zajedno s Jerešićima, Mičićima i Herbajima ne može ponašati kao pijani milijarder i svojom pohlepom sve nas odvesti u propast», rekao je Šantić naglasivši: Da je moralan čovjek prodao bi tu garsonijeru i namirio nekoliko desetaka štediša koji žive u teškim uvjetima i nemaju nikakva primanja».

Od političara na skupštini je bio nazočan glavni tajnik DC-a Vladimir Novotny, a po prvi puta na jednom ovakvom skupu bili su nazočni predstavnici lokalne politike - predsjednica Gradskog vijeća Željka Grahovac, dožupan Zvonimir Šimić i predsjednik Županijske skupštine Boris Hlavati.
Saborski zastupnik Josip Đakić je, prema riječima Ivana Šantića, odbio doći na skup, a Željko Pecek se isprićao.
Virovitica.net
gg

- 05:30 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.