LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Draženu Jerešiću tri godine zatvora, Martinu Domšiću godinu, a ostali olobođeni - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

15.03.2007., četvrtak

Draženu Jerešiću tri godine zatvora, Martinu Domšiću godinu, a ostali olobođeni

Na Županijskom sudu u Bjelovaru završeno je suđenje čelnicima Štedno-kreditne zadruge Virovitica za više kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminala.
Od šestorice optuženih četvorica su, Ivan Jerešić, Goran Mičić, Miroslav Lesić i Vlatko Herbaj oslobođeni. Prvooptuženi Martin Domšić likvidator zadruge osuđen je zbog prijevare u gospodarskom poslovanju na godinu dana zatvora a drugooptuženi Dražen Jerešić šef računovodstva zadruge, na dvije godine i šest mjeseci zbog prijevare u gospodarskom poslovanju, a osam mjeseci zbog toga što 1999., 2000. i 2001. nije vodio poslovne knjige pa mu je ta kazna pretvorena u jedinstvenu kaznu od tri godine.
Obrazlažući presudu predsjednica sudskog vijeća Antonija Bagarić između ostalog je istaknula da su dvojica osuđenih od veljače 2003. do ožujka 2004. znajući za rješenja Ministarstva financija o zabrani rada iz siječnja 2001 i rješenja Trgovačkog suda Bjelovar o upisu likvidacijskog postupka iz veljače 2003.,u cilju da zadruga ostvari nepripadnu dobit ,dozvolili nastavak poslovanja zadruge te su većim brojem ljudi sklapali ugovore o oročenju novčanih sredstava,preuzimajući novac,a i produžujući oročenja ranije sklopljenih ugovora,pri čemu nisu govorili da je Zadruga u likvidaciji pa je 75 osoba sklopilo ugovore tako da je zadruga došla do nepripadne dobiti od 3,2 milijuna kuna za koji su oštećeni svi ulagači.
Osuđeni su počinili kaznena djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja.
Virovitica.net

- 17:46 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.