LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Dekanatski susret ministrantica iz župa Đurđevačkog dekanata - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

14.03.2007., srijeda

Dekanatski susret ministrantica iz župa Đurđevačkog dekanata

U subotu 10. ožujka u Kalinovcu je održan dekanatski susret ministrantica iz župa Đurđevačkog dekanata. Sudjelovalo je oko 50 ministrantica iz župa Kalinovac, Đurđevac, Ferdinandovac, Kloštar Podravski, Pitomača, Podravske Sesvete i Budrovac. Susret je organizirao dekan Đurđevačkog dekanata i župnik u Kalinovcu preč. Mladen Gorupić, a vodile su ga časne sestre služavke Malog Isusa iz Pitomače i Kloštra Podravskog, i to s. Katarina, s. Ana i s. Karmen, te župnik iz Podravskih Sesveta vlč. Krunoslav Kefelja, inače povjerenik za duhovna zvanja u Đurđevačkom dekanatu.
vbvb
Fotografije:Varaždinska biskupija
Nakon uvodnih pozdrava i zajedničkog doručka napravljena je zajednička fotografija kako bi se već na samom početku posvjedočilo zajedništvo ministrantica. Program susreta u uređenoj kapeli u prostorijama župne kuće sastojao se od uvodne molitve i upoznavanja ministrantica sa životom časnih sestara, predstavljanja ministrantica po pojedinim župama, kršćanskog svjedočenja u problemskim situacijama, kratke kateheze o pozivu, rada po grupama i izrade plakata te prezentacije tog rada. Priređen je i zajednički ručak uz odmor i prigodne igre. Susret je zaključen pripremom za euharistiju i misnim slavljem te molitvom. Želja je organizatora da ovakvi susreti kroz zajedništvo međusobno i s Bogom potaknu nova duhovna zvanja kod onih koje Bog pozove k sebi u tu službu.
Povjerenik za duhovna zvanja u Đurđevačkom dekanatu vlč. Krunoslav Kefelja, župnik iz Podravskih Sesveta, istaknuo je da će nakon susreta ministrantica biti održan i susret ministranata, kako bi se mladeži predstavio pastoralni život, te u njima potaknula želja za duhovnim zvanjem. Nazočne je upoznao kako se 22. rujna u Ludbregu predviđa susret ministranata na razini Varaždinske biskupije, koja ove godine slavi 10 godina postojanja.
Povjerenik za mlade u Đurđevačkom dekanatu vlč. Tomislav Leskovar, župnik iz Kozarevca, kazao je kako se dekanatski susreti mladih održavaju svaka tri mjeseca, a ovisno u kojem su vremenu obrađuju se i prigodne teme. Na tim susretima mladi spoznaju kako mogu živjeti pravu vjeru uz ovakav suvremeni tempo života, pravi cilj odricanja u korizmi, te druge teme vezane uz vjeru i život. To je ujedno i međužupno organizirano druženje mladih u dekanatu koje utječe vrlo pozitivno na današnju mladež koja se sve više zabavlja elektronskim medijima, umjesto društvenim životom.
Dekan Đurđevačkog dekanata preč. Mladen Gorupić, župnik iz Kalinovca, naglasio je kako su cilj ovakvih susreta buduća redovnička i svećenička zvanja, budući da Crkva oskudijeva duhovnim zvanjima. Uz ove susrete, priređuju se i susreti mladih koji se održavaju svaka tri mjeseca u dekanatu, te imaju za cilj i jačanje vjere da bi mladi bili međusobno čvršći i povezaniji u vjeri, te da se dobar rad mladih jedne župe prenese u motivaciju i rad mladih druge župe.

Nenad Erdelec
Varaždinska biskupija

- 16:23 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.