LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Muškarac iz Kozarevca obolio od mišje groznice - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

12.03.2007., ponedjeljak

Muškarac iz Kozarevca obolio od mišje groznice

Obolio 35-godišnji muškarac iz Kozarevca kod Đurđevca
Prvi ovogodišnji slučaj opake zaraze u Podravini

Autor:FRANJO BARTOLIĆ

mis


Pojavila se mišja groznica u Kozarevcu
Fotografija:Večernji list
Gotovo s 95-postotnom sigurnošću kod 35-godišnjega muškarca iz Kozarevca, mjesta nedaleko od Đurđevca, utvrđeno je oboljenje od rijetke, ali opasne bolesti poznate u narodu pod nazivom mišja groznica.

Jaki simptomi
Muškarac se prošli tjedan javio liječnici u Kloštru Podravskom sa simptomima povišene temperature, glavobolje i jakog povraćanja. Liječnica je kod pacijenta primijetila da se ne radi o nekoj od uobičajenih bolesti praćenih temperaturom i stoga je pacijenta poslala na pretrage u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, gdje su gotovo sigurni da se radi o hemoragijskoj vrućici - odnosno mišjoj groznici.
Danas će biti poznati rezultati pretraga, pa će se bolest u potpunosti moći potvrditi.
Članovi obitelji oboljeloga muškarca gotovo svakodnevno odlaze u Zagreb kako bi čuli najnovije obavijesti o stanju bolesnika. Zahvalni su liječnici u Kloštru Podravskome jer je brzo i profesionalno reagirala te uputila bolesnika u specijaliziranu kliniku. Zahvaljujući toj činjenici brzo je postavljena početna dijagnoza te se pristupilo liječenju koje bi trebalo biti uspješno i bez težih posljedica.
Već u nedjelju muškarac je obitelji kazao da se osjeća mnogo bolje jer su prestala užasna povraćanja za kojih je imao osjećaj da će iz sebe izbaciti čitavu utrobu.
Do zaraze je najvjerojatnije došlo u trenutku runjenja kukuruza s klipa. Obitelj posjeduje manju farmu krava i tovilište te je muškarac sam pripremao hranu za stoku.
Na mjestu gdje drže kukuruz bilo je i miševa te je to, kako pretpostavlja i sam bolesnik, to jedino mjesto gdje se mogao zaraziti.

Oprez!
Budući da je prošla zima bila iznimno blaga, može se očekivati godina s većim brojem glodavaca koji su prijenosnici zaraze nego inače, a pojavljuju se na raznim mjestima u kućanstvima i prirodi, pa valja biti oprezan, poručuju zdravstveni djelatnici.
Večernji list

- 18:52 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.