LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Korizmeni susret mladih Đurđevačkog dekanata - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

09.03.2007., petak

Korizmeni susret mladih Đurđevačkog dekanata

U župi Podravske Sesvete u subotu 3. ožujka održan je drugi mjesečni susret mladih Đurđevačkog dekanata. Bio je to korizmeni susret s temom "Mijenjati se iskrenim odricanjem".
Susret je započeo molitvom, a zatim je u uvodnom dijelu istaknuto kako sama korizma nije lagana, jer ni vjera nije lagan put. Ukratko su protumačeni korizmeni "običaji i tradicije" kao što su pepeljenje glave, post, nemrs, pobožnost križnog puta, milosrđe, milostinja, odricanje…
Nakon toga se krenulo razmišljati i razgovarati o glavnoj temi, tj. kako se može "mijenjati iskrenim odricanjem": Čega bi se mladi mogli odreći kako bi postali bolji ljudi? Osim već "tradicionalnih" odricanja od kave, alkoholnih pića, kolača, čokolade, interesantno je bilo čuti kako se mladi pitaju: "Zašto se nitko nije odrekao npr. psovke ili mržnje, vrijeđanja, ogovaranja, lažnog optuživanja? Zašto nitko nije odlučio poraditi na boljim odnosima među svojim prijateljima, susjedima, na fakultetu, poslu itd?" Uz druge prijedloge za odricanje, koji su puno važniji od kave ili čokolade i mogu zaista mijenjati u bolje ljude, spomenute su i "suvremene ovisnosti": zabava, disco, kockanje, kladionice, računala, igrice, surfanje internetom, mobiteli… Ili kako je jedan mladić upitao: "Koliko dnevno vremena provedemo na mobitelu pišući poruke ili razgovarajući? A koliko vremena dnevno razgovaramo s Bogom?"
Uslijedio je zaključak kako se treba "iskreno odreći" da bi se i "iskreno promijenili, te postali bolji ljudi."
Nakon toga mladi su ukratko upoznati s križnim putom mladih Varaždinske biskupije koji će se održati 24. i 25. ožujka ove godine u Đurđevačkom dekanatu po župama Kalinovac - Ferdinandovac - Đurđevac. Pozvani su da se kao domaćini odazovu u što većem broju.
Susret je završio molitveno-meditativnim razmišljanjem kojeg je vodila Ivana Horvat iz Đurđevca. Cijeli susret vodio je vlč. Tomislav Leskovar, župnik iz Kozarevca i povjerenik za mlade u tom dekanatu.
Fotografije i tekst:Varaždinska biskupija

dekanat



- 19:43 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.