LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Ceh ugostitelja o radnom vremenu lokala - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

06.03.2007., utorak

Ceh ugostitelja o radnom vremenu lokala

Članovi Ceha ugostiteljskog obrta jučer su raspravljali o novom Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti, stanju u ugostiteljsko-turističkoj djelatnosti na području Županije te o planu aktivnosti za tekuću godinu. Nakon što je predsjednik Ceha Branko Tkalčec iznio što je povoljnije za ugostitelje donio novi Zakon, članovi Ceha su zaključili da se svim jedinicama lokalne samouprave uputi prijedlog u vezi određivanja radnog vremena, na način da se zbog razvoja turističke ponude odredi maksimalna dužina radnog vremena dopuštena Zakonom. Osim toga, predložit će da poglavarstva postojećim ugostiteljima po službenoj dužnosti izdaju rješenja u smislu čl. 8. st. 4. Zakona, tj. da im utvrdi pravo na dulje radno vrijeme u raznim prigodama kao što su proslave dočeka Nove godine, Dana grada ili općine, svadbe i sl., a da samo novo registrirani moraju za to podnositi zahtjev.
Osvrćući se na i dalje sveprisutno ilegalno pružanje ugostiteljskih usluga, članovi Ceha su zaključili da će se nadležnom inspektoratu uputiti zahtjev za pojačanim nadzorom raznih klubova, udruga, mjesnih odbora i sl. organizacija, koje tijekom godine, a posebno prilikom blagdana i sl. manifestacija, nude konzumaciju jela i pića bez potrebnih dozvola i higijensko-tehničkih uvjeta.
U planu aktivnosti za 2007. godinu Ceh je odlučio da se na idućem sajmu «VIROEXPO», u suradnji s udrugama vinara, organizira gastro izložba autohtonih jela i pića, te će se zbog toga uskoro organizirati zajednički sastanak s vodstvima županijskih udruga vinara.
Članovi Ceha su također odredili da njegov potpredsjednik Željko Majačić 9. ožujka 2007. predstavlja Ceh u Požegi na stručnom skupu i natjecanju ugostitelja pod nazivom «Sveti Grgur», gdje će nastupati i učenici Strukovne škole iz Virovitice.
Virovitica.net

- 15:46 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.