LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Na izlet u Višnjicu ugodno i korisno - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

03.02.2007., subota

Na izlet u Višnjicu ugodno i korisno

U četvrtak 18. 01. o. g. pedeset i pet članova Udruge umirovljenika općine Pitomača upriličila je ugodan izlet u Višnjicu kod Slatine. Posjetili su i bili gosti u firmi "Zeleni raj" na eko gospodarstvu u Višnjici. Obzirom na malu udaljenost od Pitomače, putovanje autobusom bilo je ugodno i relativno kratko.
Kako je tog zimskog četvrtka, dan bio osunčan i prekrasan, nalik proljeću a ne zimi, boravak na imanju bio je više nego ugodan. Zajedno su obišli i uživali u promatranju ergele arapskih konja, čiji korijeni sežu u doba dalekih vlasnika imanja, grofova Drašković. Devastiranost i napuštenost ranijih razdoblja i ratova zamijenila je brižnost, njegovanost, urednost, ljepota prirode, šira mogućnost za posjet zainteresiranih posjetitelja, udoban smještaj i zdrava eko hrana u restoranu na imanju gospođe Ksenije Plantak, vlasnice firme "Zeleni raj". Razgledavanje uzgajališta jelena lopatara na istom imanju, ostavilili su za idući posjet. Tog četvrtka obišli su višnjičke podrume u kojima domaćini uzgajaju gljive bukovače, a u plastenicima od prošle godine uzgajaju "sweet potatoes", novu vrstu krumpira bolje poznatu pod imenom batate, što su im uljudni domaćini također pokazali i pojasnili proces proizvodnje i upotrebu batate u eko prehrani. Na imanju je organizirana mogućnost terapijskog i turističkog jahanja, tečajeva kuhanja. slikanja, prezentacije vlastitih i tuđih proizvoda i još mnogo toga.
Članovi Udruge u restoranu, nakon ručka, u kojem je obilato, čak i u salati bila zastupljena batata i gljive uz ostale delicije, na račun firme Pavletić, učestvovali su na prezentaciji proizvoda firme Pavletić, gotovo petogodišnjeg suradnika pitomačkih umirovljenika i sve zajedno spojili su ugodno s korisnim. Ali to nije sve. Već za 10. i 15. veljače imamo ugovorene izlete, prvi puta u Vukovar i tko zna već po koji puta u Daruvarske Toplice, ali o tome slijedeći puta rekao je na kraju Antun Begović predsjednik Udruge umirovljenika iz Pitomače.
Barica Mihoković
Pitomača.net

- 19:37 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.