LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Smanjiti stopu nezaposlenosti - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

28.12.2006., četvrtak

Smanjiti stopu nezaposlenosti

Vesna Bedeković,mr.sc.povjerenica Vlade RH u općini Pitomača

Godina 2006. u pitomačkoj općini obilježena je završetkom obnove državne ceste,koja je prolazeći preko područja općine samom centru Pitomače dala novi izgled.Investitor tog projekta su Hrvatske ceste d.o.o.Zagreb,a Općina je u projekt dodatno ugradila niz investicija manjeg opsega vezanih,primjerice,za rekonstrukciju dijela kanalizacijskih i plinskih mreža te rekonstrukciju javne rasvjete spuštanjem postojećih nadzemnih kablova električne energije u podzemlje.
Na dionici prolaska rekonstrukcije magistralne ceste D-2 uređene su javne površine na Trgu kralja Tomislava i zapadnoj strani Gajeve ulice,na dionici od samog trga do početka Ulice Antuna Mihanovića.Navedenom rekonstrukcijom u središtu naselja uredile su se javne površine,a očekujemo da će ovih dana na spomenutom raskrižju proraditi i postavljeni semafori.
U 2006.godini nastavljena je i izgradnja regionalnog vodoopskrbnog sustava Slavonska Podravina,a izvođenje tih radova istodobno je iskorišteno i za rekonstrukciju plinske mreže na toj dionici.
Ove jeseni započeti su radovi na izgradnji uređaja za pročišćavanje vode na pitomačkom vodocrpilištu,a završena je i izgradnja sekundarne vodoopskrbne mreže naselja Otrovanec.Valja napomenuti da bi se stavljanjem u funkciju pitomačkog vodoopskrbnog sustava osigurala opskrbljenost stanovništva pitkom vodom koja zadovoljava potrebne zdrastvene i higijenske uvjete.
Nedavno je obavljen tehnički pregled dogradnje i rekonstrukcije zgrade dječjeg vrtića u Pitomači,a nakon ishođenja uporabne dozvole i otvorenja novih prostorija broj polaznika dječjeg vrtića povećat će se s 95 na gotovo 120,što bi trebalo u potpunosti zadovoljiti potrebe smještajnih kapaciteta dječjeg vrtića za područje Pitomače.
U 2006.godini pitomačka knjižnica i čitaonica,u skladu sa zakonskim propisima,izdvojena je iz općine Pitomača,osamostaljena je i registrirana kao ustanova,te se u općinskom proračunu vodi kao proračunski korisnik.Vrijedno je napomenuti da je u knjižnici u potpunosti obavljena informatizacija knižnog fonda,čime se pitomačka knjižnica svrstava među bolje opremljene knjižnice u Virovitičko-podravskoj županiji.
Vrijedno je napomenuti i to da je ove godine novi izgled rekonstrukcijom krovišta i uređenjem pročelja i bočnih fasada dobila i bivša zgrada poljoprivredne zadruge u Pitomači.Od strane bivše općinske vlasti bilo je najavljeno otvaranje poduzetničkog inkubatora upravo u novouređenom prostoru bivše poljoprivredne zadruge,no unatoč obećanjima taj se projekt u ovoj godini nije realizirao.
Nerealiziran je ostao i projekt formiranja gospodarske zone Kalilo-Đolta.S obzirom da je otvaranje novih pogona i gospodarskih objekata osnovni preduvjet za otvaranje novih radnih mjesta,čime bi se smanjila stopa nezaposlenosti u pitomačkoj općini,očekuje se da će realizacija tog projekta biti jedan od prioritetnih zadataka buduće općinske vlasti.
Svim žiteljima općine želim čestit Božić,sretnu i uspješnu 2007.godinu.
Virovitički list

- 19:05 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.