LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Novi župni dvor je pod krovom - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

21.12.2006., četvrtak

Novi župni dvor je pod krovom

Zahvaljujući lijepim jesenjim danima, izgradnja župnog dvora je pod krovom. Građevina je to površine 600 m2, a nalazi se u dvorištu iza zgrade dotrajalog cca 300 godina starog sadašnjeg župnog dvora, koji ima muzejsku vrijednost.
Odluku o gradnji tog objekta, donijela je Varaždinska biskupija, koja je preuzela obvezu pribavljanja sve potrebne dokumentacije kao i izbor izvođača radova. Gradnja je povjerena firmi "Gramont" iz Lovrečana kod Varaždina. Na gradilištu je prisutan stalni stručni nadzor radi kvalitete ugradbenog materijala, izvođenja radova i poštivanja garancijskih rokova.
Kako Pitomača spada u veće župe, suteren zgrade predviđen je za PASTORALNI CENTAR. On će se sastojati od dvije polivalentne dvorane, koje po potrebi mogu biti spojene u jednu. Biskupija kao naručitelj, predviđa ih za vjerunauk, probe liturgijskjog pjevanja, susrete djece, mladih, liturgijske grupe, zajednice bračnih parova, susrete osoba treće životne dobi, Karitas i ostale župne aktivnosti. Svećenici se mijenjaju, što ovisi o odlukama Biskupije, a zgrada ostaje, jer je ni jedan svečenik neće nositi sa sobom.
Predviđeno je i uređenje i zgradnja igrališta u župnom dvorištu gdje će se moći okupljati mladi, školska djeca i svi koji žele slobodno vrijeme iskoristiti u sportsko-rekreativnom druženju, te kroz igru napredovati u općem dobru, ljubavi, toleranciji, poštovanju i praštanju. "U nekima od ovih aktivnosti već su se polako počeli uključivati ovogodišnji krizmanici i dobro funkcioniraju, a ono što nedostaje upravo je adekvatan prostor, koji je za bolji i organiziraniji rad itekako potreban", rekao je vlč. župnik.
Ugovorena cijena građevinskog objekta po principu "ključ u ruke" je 3.300.000,00 kn. Biskupija je pomogla, uplatom od 1.300.000,00 kn, čime je uz dosadašnju donaciju župljana od cca 50.000,00 kn plaćeno sve što je do sada izgrađeno. Konkretno, ovaj kapitalni objekat je pod krovom, a bit će ukras Pitomače, kad bude gotov i u funkciji. Za zatvaranje financijske konstrukcije najkasnije u proljeće iduće godine, treba pribaviti razliku novca.
Župnik se toplo nada da će izgradnji pripomoći Općina Pitomača, Virovitičko podravska županija, firme s ovog područja, obrtnici i prema svojim mogućnostima župljani Pitomače, koji su i do sada pomagali i uzdržavali svoju župu.
"Vjerujem u svoje župljane, kao i pomoć većih donatora i nadam se da ćemo uz Božju pomoć započetu gradnju župnog dvora u centru Pitomače, dovršiti. Zahvaljujem na svakom do sada primljenom daru i unaprijed zahvaljujem svakome koji će ubuduće pomoći obnovi naše župe ", rekao je mladi tridesetogodišnji pitomački župnik Ivica Puškadija.
Pitomača.net
Barica Mihoković

- 16:28 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.