LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Kamion se zabio u slastičarnicu Dinamo - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

19.12.2006., utorak

Kamion se zabio u slastičarnicu Dinamo

«Grunulo je kao da je bilo avionsko granatiranje. Prvo sam pomislio da je eksplodirao plin jer se osjetio intenzivan miris pa sam bunovan isključio instalacije, otvorio prozor i zgrabio dvoje unuka te potrčao van. Kad sam izašao na ulicu imao sam što vidjeti – kamion se zabio u moju slastičarnicu», ispričao nam je jutros Ali Faredin vlasnik slastičarnice «Dinamo» u čiji se izlog rano ujutro oko 3.40 zabio tegljač koji je iz Zagreb u Vukovar prevozio mješovitu robu za jednu tamošnju trgovinu. Nitko od pet članova obitelji Fredin koji su spavali u kući, niti vozač kamiona Tomislav Miličević (25), (na slici 4) na sreću, nisu ozlijeđeni. «Ne znam što se dogodilo, uhvatila me je bankina, više nisam mogao vladati kamionom», izjavio nam je vozač.
Prema policijskom priopćenju brzina vožnje na nije bila prilagođena uvjetima na cesti pa je vozilo prvo udarilo u malo povišeni betonski rubnik a onda polomilo nekoliko svjetlećih reklama i rasvjetni stup nakon čega se zaustavilo u izlogu slastičarnice uništivši plinske i vodovodne instalacije te namještaj u objektu. Šteta je procjena na 150.000 kuna, ali je ona daleko veća jer će kuća i slastičarnica vjerojatno morati biti srušeni. «Što ću sada? Radio sam samo za kruh, ne za luksuz.», jecao je Fredin koji Pitomačanima slastičarske usluge na istoj adresi, Gajeva 4, u središtu mjesta, nudi od 1959. godine. «Unuke sam odveo kod barata Imera, ali stalno plaću jer žele kući», rekao nam je Ali. (na fotografiji (3) braća Imera i Ali)
pitomača pitomača pitomača pitomača pitomača
Fotografije:Virovitica.Net
Kako kamion tijekom dopodnevna nisu uspjeli izvući ni drugi tegljač i traktor vlasnica kamiona Suzana Budimir iz tvrtke «Nil promet» poslala je drugo vozila u koje je roba pretovarena. Izvlačenje kamiona otežavala je kiša sa susnježicom. Okupljeni građani rekli su nam da je to već treća prometna nezgoda na gotovo istom mjesto od kada je jesenas obnovljen taj dio Podravske magistrale. Nedavno se auto zaletio u izlog odmah do ove slastičarnice, a nekoliko dna prije u kuću preko puta. Do tada se ovdje nikada nije dogodila ni jedna nesreća», rekla na je jedna gospođa. Ljutiti mještani tvrde da su radovi izvedeni nekvalitetno te da će od odgovornih zatražiti detaljno izvješće o gradnji ceste i navodnim propustima.

Pitomi radio i Virovitica.net pokrenuli akciju za pomoć obitelji Fredin

Mnogi Pitomačani su dolazili vidjeti što se dogodilo i očajnom Aliju nudili pomoć. Kako je slastičarica Dinamo bila jedini izvor prihoda redakcije Pitomog radija i internetske stranice Virovitica.net pokrenule su akciju za pomoć obitelji Fredin. «U blagdanskom smo vremenu i nismo puno razmišljali pa smo odmah pročitali obavijest o nezgodi i zamolili ljude da pomognu. U akciju se odmah odazvao župan Zvonimir Šimić koji je uplatio kruh za mjesec dana i HSP koje je kupila mlijeko dok je šećerana donirala 20 kilograma šećera», rekao nam je vlasnik Pitomog radija Zvonko Horvat.

Napisao:Goran Gazdek
Virovitica.net

pitomača


- 19:20 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.