LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Počele katastarske izmjere u Podravskim Sesvetama - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

07.12.2006., četvrtak

Počele katastarske izmjere u Podravskim Sesvetama

Sređivanje vlasničkih listova i najnovije uvođenje zemljišnih parcela u gruntovnicu i katastar u Đurđevcu na području općine Podravske Sesvete traje više od godinu dana.

ses


fotografija:Večernji list


Nove vlasničke knjige
Kako bi bili bliže strankama predsjednik Općinskog suda Đurđevac Želimir Hrvatić se odlučio da sve poslove obave u Podravskim Sesvetama. Osim suda ovdje radi i Komisija katastra Đurđevac. Sređivanju zemljišnih knjiga, na oko 3000 hektara, prethodilo je geodetsko snimanje terena na najsuvremeniji način - avionskim snimkama. Općinski sud sada treba utvrditi vlasnike svakog zemljišta, zatim se podaci unose u nove vlasničke knjige koje će se voditi u gruntovnici i katastru u Đurđevcu. Zapravo je velik problem do sada bio što se zemljište djelomice vodilo i u Đurđevcu i Pitomači. Od sada se svi podaci o jednoj čestici mogu naći u računalu, gdje će se svaka promjena lako evidentirati.

Do sad 104 prigovora
- Rad je počeo 21. studenoga prošle godine i do sada je riješeno oko 4450 slučajeva od 5550 predmeta. Sada je Općinski sud prekinuo rad u Podravskim Sesvetama, a nastavak rada slijedi na iduće proljeće. Pretpostavljamo da će biti potrebno oko tri mjeseca novoga rada te slijedi razdoblje od šest mjeseci, gdje se mogu podnositi prigovori. U takvim slučajevima, stranke će se uputiti prvo na dogovor, a ako to ne pomogne - sporovi idu na sud - objasnio je Ivan Ferenčak, zemljišno-knjižni referent, koji radi kao član Komisije Općinskog suda.
- Do sada smo imali oko 104 prigovora, a 70-ak ih se odnosi na međe - kaže Vladimir Vesel, predstavnik Katastarske komisije iz Đurđevca za izlaganje, kako se nazivaju poslovi na tumačenju i upisivanju zemljišta u nove knjige. Cijeli projekt sređivanja vlasničkog stanja s izmjerom stoji nešto više od 3,5 milijuna kuna s tim da u naplati sudjeluju Državna geodetska uprava, Općina Podravske Sesvete i Koprivničko-križevačka županija.
Autor :Franjo BARTOLIĆ
Večernji list

- 20:49 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.