LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Dvije stotine djece OŠ Petar Preradović iz Pitomače posjetilo Županiju - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

24.11.2006., petak

Dvije stotine djece OŠ Petar Preradović iz Pitomače posjetilo Županiju

Dvije stotine djece Osnovne škole Petar Preradović iz Pitomače, odnosno učenici trećih i četvrtih razreda, posjetili su danas Virovitičko – podravsku županiju gdje su ih dočekali župan Zvonimir Šimić i njegov zamjenik Đuro Matovina. Čelnici Županije spremno su odgovarali na dječja pitanja koja su bila raznovrsna, odnosno: koliko gradova i općina ima Virovitičko – podravska županija, koliko ima učenika na ovom području, koliko srednjih o osnovnih škola, koliko je stara Virovitica, koliko Zagreb, a koliko Osijek. Koja je najviša zgrada u Virovitici, koliko vijećnika ima županijska Skupština, kako se postaje vatrogasac, koliko je stara crkva sv. Roka, a koliko dvorac Pejačević.

Osim toga, djeca su priupitala: koliko rijeka ima u Županiji, koje su karakteristike županijskog grba i zastave, koliko stanovnika ima Virovitičko – podravska županije. Na sva pitanja župan Šimić i zamjenik Matovina su spremno odgovorili. Nakon obilaska vijećnice, djecu je župan Šimić ugostio i u svom uredu, te ih darovao slatkišima. Djeca iz Pitomače su mu poklonila lutku s izvornom nošnjom ovoga kraja, a osim toga, djeca su još obišla i zgrade: policije, suda, gimnazije, centra 112, tržnice, autobusnog kolodvora, crkve sv. Roka.

Tekst i fotografije:županija.info

- 16:04 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.