LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Bez HDZ-ove članske iskaznice teško do posla u Virovitici? - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

16.11.2006., četvrtak

Bez HDZ-ove članske iskaznice teško do posla u Virovitici?

Prema službenim podacima za listopad, u odnosu prema istom razdoblju 2005. godine, nezaposlenost je u Virovitičko-podravskoj županiji smanjena za 2,4 posto ili 225 osoba. Podatke o padu broja nezaposlenih, odnosno o porastu zapošljavanja, aktualna vlast u županiji gotovo svakog mjeseca objavljuje na službenim Internet stranicama, šalje ih novinarima ili predočava na sjednicama poglavarstava i vijeća, pripisujući to projektima poticanja otvaranja novih radnih mjesta.
Brojna priopćenja za javnost, konferencije za novinare i izjave čelnika i članova oporbenih stranaka, međutim, navode da je riječ o zapošljavanju “uz predočenje stranačke iskaznice HDZ-a” pa se u lokalnoj javnosti o HDZ-u često govori kao o “trgovačkom društvu”. Zbog sumnji o kupnji vijećnika, između ostaloga i radnim mjestima, HSS i SDP javno su pozvali državna odvjetništva, čak i Uskok, da provjere navode o kojima bruji ulica. U kuloarima i na internetskim forumima priča se kako je uvjet za zapošljavanje, u državnim ustanovama, javnim ili privatnim tvrtkama, članstvo u strankama koalicijskih partnera. “Nekoliko naših članova tražilo je ispisnice tvrdeći nam da će dobiti posao na javnim radovima ako se pridruže HDZ-u”, kaže tajnik virovitičkog HSS-a Josip Novogradec, dodavši kako se podobnost traži čak i za zanimanja kao što su vatrogasac ili čistač ulica. Prije nekoliko mjeseci saborska zastupnica Željka Antunović ispričala je novinarima da ju je nazvao ogorčeni čovjek iz Virovitice koji joj je ispričao kako mu je ravnateljica bolnice, koju je postavio HDZ, dala otkaz uz obrazloženje da nema potrebe za njegovim radom, a onda je na njegovo mjesto doveden član Mladeži HDZ-a?! U HDZ-u su to nazvali besmislicom i najavili tužbu protiv Željke Antunović.
Primjedbe na zapošljavanje u državnoj službi i javnim ustanovama ima i Vijeće srpske nacionale manjine, čiji je predsjednik Staniša Žarković upozorio mjerodavne da se ne poštuje Ustavni zakon o zapošljavanju nacionalnih manjina.
U priči o zapošljavanju po stranačkom ključu spominje se i riječka tvrtka Plodine, koja je u proteklih šest mjeseci otvorila dva supermarketa, u Virovitici i Pitomači. Nekoliko djelatnica priznalo nam je kako im je, da bi dobile posao, preporučeno da se učlane u Mladež HDZ-a, što su one i učinile. - Ne mogu tvrditi da je to bio uvjet, ali pouzdano znam da je popis za posao u Pitomači radio saborski zastupnik Josip Đakić, kaže načelnik Općine Zdravko Dijaković iz HSS-a.
U Plodinama o tome nisu željeli razgovarati. “Plodine su ozbiljna kompanija s korporacijskim pravilima poslovanja koja sebi ne dozvoljava da komentira tračeve”, izjavio nam je kratko Zvonimir Deković, član Uprave zadužen za kadrovsku politiku.

Josip Đakić: HDZ nije ničim utjecao na zapošljavanje
Saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ Virovitičko-podravske županije Josip Đakić ovako je komentirao optužbe: Plodine su privatna tvrtka i ni na koji način nisam utjecao na zapošljavanje, osim što smo osigurali uvjete da se taj supermarket otvori u Piomači, a sve u cilju zapošljavanja lokalnog stanovništva. Nema govora o nekakvom popisu ljudi iz naše stranke.
Autor:G.Gazdek
Glas Slavonije

- 16:39 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.