LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Pitomački umirovljenici među najaktivnijima - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

14.11.2006., utorak

Pitomački umirovljenici među najaktivnijima

Na području Virovitičko Podravske županije od 12 umirovljeničkih udruga Pitomačani su među najzapaženijima. Generacija je to, koja je uveliko stvorila ono što danas imamo i od koje se ima što naučiti. Odradili smo svoj radni vijek, a sada je vrijeme da se malo i međusobno družimo i uzmemo od ostatka života koliko možemo, rekao je gospodin Antun Begović višegodišnji predsjednik Udruge umirovljenika iz Pitomače. Udruga ima 65o, a od tog broja 35o aktivnih članova, koji redovito plaćaju dogovorenu godišnju članarinu od 5o kuna. Okupljaju se u prostorijama Umirovljeničkog doma u Gajevoj 6 u Pitomači, dva puta tjedno, u vremenu od 9 do 12 sati. Tu pretresaju posljednje novosti. Popiju kavicu, pivo i sl. zavisno najčešće što se od kuće donesu. Prepričavaju utiske s prethodnih izleta i dogovaraju nove. Ove godine bili su nekoliko puta na kupanju u mađarskim toplicama u Barču i Čokonji, zatim u Bizovcu, u Svetom Martinu na Muri i više puta u Daruvarskim toplicama. Krajem desetog planirali su trodnevni izlet u Poreč, ali zbog blagdana Sviju Svetih, odgodili su izlet za kraj ovog mjeseca. Ove godine pripala im je čast preuzimanja i organizacije II SUSRETA UMIROVLJENIKA VIROVITIČKO – PODRAVSKE ŽUPANIJE. U restoranu "Verica", u centru Pitomače, domačini su primili predstavnike umirovljenika Virovitice, Slatine, Gradine, Čačinaca, Suhopolja i Orahovice. Svaku grupu, pri izlasku iz autobusa dočekali su glazbenom dobrodošlicom. Slijedio je kulturno umjetnički program Osnovne škole "Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitic, uključujući i njihov folklorni ansambl , te pjevački zbor Udruge umirovljenika iz Virovitice. Skup od preko 400 sudionika u ime Zvonimira Šimića, župana Virovitičko – Podravske županije pozdravila je mr. Vesna Bedeković , ispred Udruge umirovljenika Virovitica gospodin Vladimir Moslavec, te Tomo Mlinarić, poslanik načelnika Općine Pitomače.
Financira ih dijelom Općina Pitomača. Nešto sredstava prikupe od članarina. Kažu sretni su što imaju dva vjerna sponzora i to firmu "Pavletić" koja ih sponzorira pri posjetima Daruvarskim Toplicama i firmu "Novi san", koja im također pomaže pri korištenju topličkih usluga. Ostalo, posjete u bolnicama i kod kuće bolesnim dugogodišnjim članovima, prijevozne troškove i drugo plaćaju od svojih skromnih mirovina iz vlastitih đepova.
Imaju i problema. To je potreba hitnog prekrivanja krovišta njihova Umirivljeničkog doma, koji kažu opasno prokišnjava i u slučaju visokog ovozimskog snijega, boje se urušavanja svojeg starog, ali jedinog objekta. Uputili su zahtjev Općini Pitomača za financijsku pomoć u visini od 15,000 kuna. Do sada stigla je zima, ali ne i odgovor i financijska pomoć Općinske uprave. Da sve bude teže, zbog nagomilanih problema, organi vlasti prestali su djelovati . Čeka se Povjerenik i ponovni izbori, a hoće li čekati i snijeg?
Predsjedniku Udruge umirovljenika ovo je treći uzastopni mandat. Članovi Udruge, ne žele ga mijenjati i kažu " čemu mijenjati ono što valja".
Iako su van stranačka Udruga, surađuju i sa Strankom umirovljenika. Ustupaju im prostorije i imaju zajedničko članstvo, mada djeluju odvojeno. Primaju listove "Život u mirovini" i" Hrvatski umirovljenički lis" i rade kako najbolje znaju i umiju, rekao je gospodin Antun Begović.
Pitomača.net
Barica Mihoković

- 12:29 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.