LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

HSS traži od državnog odvjetništva da preispita učestale ostavke općinskih vijećnika - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

08.11.2006., srijeda

HSS traži od državnog odvjetništva da preispita učestale ostavke općinskih vijećnika

Načelnik općine Pitomača Zdravko Dijaković i tajnik i član predsjedništva županijskog HSS-a Virovitičko-podravaske županije Ivan Begović zatražili su na današnjoj konferenciji za novinare od policije i državnog odvjetništva da ispitaju slučajeve ostavki, odnosno neaktivnosti, tri vijećnika Općinskog vijeća u Pitomači zbog čega se to tijelo nije sastalo 90 dana pa je nastupila kriza vlasti koja će završiti raspisivanjem izvanrednih izbora. Ukoliko nadležna državna tijela ne ispitaju te slučajeve oni će ih, zbog sumnji na korupciji i organizirani kriminal, prijaviti sami. «Imamo indicija da je riječ o ucjenama i prijetnjama i da su to činili dužnosnici HDZ-a», rekao je Begović naglasivši da ministar Ivica Kirin u ovom slučaju mora pokazati da se doista želi boriti protiv korupcije, a ne samo deklarativno kako to izjavljuje u medijima.
pitomača
Na konferenciji za novinare koju je organizirala Općinska organizacija HSS-a Pitomača naglašen je slučaj Ivana Dijakovića iz SDP-a čija kćerka radi u policiji pa je zbog straha da ne ostane bez posla popustio pritiscima i dao ostavku na mjesto vijećnika te izašao iz stranke. Zbog straha da mu supruga ne izgubi posao u osnovnoj školi povukao se i drugi esdepeovac Vlado Sesvečan, a na sjednice Općinskog vijeća nije dolazio ni HSS-ovac Dražen Bogović koji je zbog toga dobio posao u braniteljskoj zadruzi, a njegova supruga u osnovnoj školi.
Tri slučaja prelaska u druge stranke, smatraju u HSS-u, u maloj općini kao što je Pitomača, ne mogu biti slučajna. «Dodali se tome da su po sličnom scenariju srušene vlasti ili «kupovani» vijećnici u Novoj Bukovici, Gradini, Slatini i Sopju ne preostaje nam ništa drugo nego zaključiti da je riječ o organiziranoj akciji», rekao je Begović dodavši da HSS uz pomoć koalicijskih partnera obnaša vlast još samo u općini Zdenci te da se i tamo svrgnjuje.
tekst i foto:G.G.
Virovitica.net

- 15:56 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.