LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

"Život uživo" u Pitomači - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

06.11.2006., ponedjeljak

"Život uživo" u Pitomači

Jedna od tema današnje emisije HRT-a "Život uživo" bila je o plaćanju dopisnica na Pitomom radiju iz Pitomače.Prema uređivačkoj politici Pitomog radija,dopisnice se plaćaju za naručivanje pjesama,oglasa te postavljanja pitanja aktualnoj vlasti u Općini Pitomača.
Župan Virovitičko-podravske županije Zvonimir Šimić držao je teoriju da to nije pošteno ali ga je demantirala glavna i odgovorna urednica Pitomog radija Ines Giba koja je ponovila da je plaćanje dopisnica na privatnom radiju stvar uređivačke politike samog radija a ne stvar Općine Pitomača.

VIŠE:Šimić: Općina Pitomača i lokalni radio naplaćuju pitanja slušatelja
Virovitičko-podravski župan Zvonimir Šimić prozvao je “Pitomi radio” iz Pitomače i načelnika općine Pitomača Zdravka Dijakovića, optužujući ih da mlate lovu prodajući dopisnice na kojima građani općinskoj vlasti mogu postaviti pitanja.
- I dok mi pošteno i besplatno odgovaramo na pitanja i ne tražimo ništa kod nekih je, čini mi se, bitno drukčije. Nemoralno je, štoviše apsurdno od građana tražiti novce kako bi netko nešto pitao. Nikada nisam čuo da se nešto takvo dogodilo u Hrvatskoj. Očito se ovdje radi o vježbanju plaćene demokracije ili o nečijoj mogućnosti da si na nepošten način priskrbi financijsku korist, izjavio je župan.
Načelnik općine Zdravko Dijaković rekao je da su to “bedastoće iznesene s namjerom da se diskreditira općinsko vodstvo” te da o Šimiću ne želi trošiti riječi. I u “Pitomom radiju” demantiraju Šimićeve navode. “Razumljiva je njegova nervoza budući da je baš tih dana otkrivena njegova visoka plaća od 16.000 kuna dok u njegovoj županiji sirotinja kopa po kontejnerima, a velika većina umirovljenika živi na granici izgladnjelosti, a nezaposlenost je u rujnu iznosila 10 posto. To nas podsjeća na onu - drž'te lopova. Koliko mu je stalo do stanovnika Pitomače najbolje govori podatak da je čim je došao na mjesto župana ukinuo prijenos aktualnog sata Županijske skupštine na “Pitomom radiju”, izjavio je suvlasnik radija Zvonko Horvat. Objasnio je da u “Pitomom radiju” doista postoje dopisnice koje se naplaćuju 20 kuna, ali da služe za oglase i glazbene želje slušatelja, što je jasno naznačeno. Dopisnice se kupuju na radiju ili na kioscima. Slušatelj može zaokružiti što želi, napisati tekst oglasa i datum kada žele da se objavi te je poslati ili donijeti u radio. “Na njoj može napisati što ga je volja, a može i poderati ako želi”, kaže Horvat, pokazujući nam dopisnicu.
Čini se da je “slučaj dopisnica” još jedan u nizu političkih podvala u općini kojoj se smiješe prijevremeni izbori. To potvrđuju i riječi župana Šimića: “Iako sam u prvom trenu ostao zgranut, ništa me nije začudilo, jer načelnik općine dolazi iz redova HSS-a, a to je u njihovoj maniri djelovanja”.
Autor: G.Gazdek
Glas Slavonije(31.10.2006.)

- 16:56 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.