LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Novi šok u Kalinovcu: ubojica iz Fine dobar, miran i vrijedan susjed - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

18.10.2006., srijeda

Novi šok u Kalinovcu: ubojica iz Fine dobar, miran i vrijedan susjed

Radnik benzinske crpke na Podravskoj magistrali dva puta nas je pitao možemo li mu potvrditi da je vijest koju je upravo čuo na Radio Đurđevcu točna a onda je jednim potezom skinuo papir s iscrtanim portretom čovjeka kojeg je tražila policija pet zemalja. Podravina je odahnula! Danas ujutro otkriven je i priveden pljačkaš i dvostruki ubojica iz đurđevačke poslovnice «Fine». Iako se pričalo da je razbojnik možda pobjegao u inozemstvo mještani nam priznaju da su četiri dana živjeli u strahu i s nelagodom izlazili iz svojih kuća išli na posao, u vinograde, šume i na polja. Vijest se brzo proširila đurđevačkim krajem, ali čim je otkriven identitet uslijedio je novi šok - ubojica je iz Kalinovca, istog mjesta iz kojeg je i ubijeni zaštitar «Sokol Marića» Miroslav Benšić i još mu je rođak, bratić s majčine strane.
Nitko u selu ne može vjerovati da je Dražen Dorčec to učinio. Susjedi iz Kolodvorske ulice su šokirani jer je riječ o mirnom, kulturnom i vrijednom čovjeku koji se nikada ni sa kim nije posvadio.
- On je iz ugledne obitelji, roditelji mu rade u Njemačkoj i ne vjerujemo da je on ubojica – kažu nam susjedi Marija i Josip Marić.kalinovac
Fotografija:Goran Gazdek,Virovitica.net

Gospodin kojega smo sreli na ulici uvjeren je da je policija pogriješila.
- To ne može biti on. Dobro ga poznajem, od njega sam kupovao vino – rekao nam je i dodao da je foto robot «isto on».
S njim se ne slaže skupina žena koja je prepričavala on što su čuli na radiju i vidjeli u novinama. Tvrde da nikakve sličnosti s foto robotom nema. Otkrivaju nam da će za šest mjeseci napuniti 33 godine, oženjen je i nema djece.
- To je strašno za našu familiju. Ruku bih u vatru stavila kada bi mi netko rekao da Dražen lopov i da nije čovjek. Dobar je i vrijedan. Svaki dan je pozdravljao: «Faljen Isus». Išao je crkvu, nikada u gostionu – kaže nam Rozalija Karlovčan, Draženova bliža rođakinja dodavši kako je policija bila u pravu kada je rekla da ubojstvo i pljačku nije počinio profesionalac.
Dražen je u Tvornici komunalne oprema Rasco kao skladištar radio desetak godina, još od njenog osnutka što je znak, tvrde mještani, da je dobar radnik. To su nam potvrdili i njegovi kolege s posla, ali se nisu željeli slikati za novine. Te subote, kada se u Đurđevcu dogodio zločin, zakasnio na posao, a kašnjenje je opravdao kupovinom namještaja.
Priča se da je Dražen bio na sprovodu rođaka kojeg je ubio, ali mještani s kojima smo razgovarali to nisu mogli potvrditi jer je, kažu, na sprovodu bilo tisuće ljudi.
Područje oko susjednog sela Budakovac danas je cijeli dan bilo blokirano i policija nije puštala nikoga osim mještana koji tu žive. Dorčec je tamo u vikendici sakrio dio ukradenog novca.
Inače, Kalinovac je danas slavio Dan općine pa nitko iz vlasti nije bio raspoložen za razgovor.
Goran Gazdek:Virovitica.net


- 20:13 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.