LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Učenje po GONG-u - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

18.10.2006., srijeda

Učenje po GONG-u

gong
GONG nas u knjižici "Izgubljen-nađen" uči koja prava kao građani imamo pri komuniciranju s državom i na koji način se može komunicirati sa javnim institucijama npr.lokalnom samoupravom.Jedina uloga zbog koje lokalna samouprava postoji, a zaposlenici u njima rade, jest da budu servis građanima.
Sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, svakom građaninu Republike Hrvatske pripada pravo na dobivanje odgovora i informacija od tijela javnih vlasti. Građani od tijela javnih vlasti imaju pravo tražiti određene informacije i pri tome ne moraju navoditi razlog zbog kojeg traže pristup informaciji.
Zahtjev za dobivanje informacije od tijela javne vlasti građani mogu podnijeti usmenim ili pismenim putem. Usmeni zahtjev može se podnijeti telefonom.
NPR:Općina Pitomača,tel. +385 33 782 840
Pismeni zahtjev treba sadržavati:
- naziv i sjedište tijela javne vlasti kojemu se zahtjev podnosi,(Općina Pitomača,Ljudevita Gaja 26/1, 33405 Pitomača)
- podatke koji su važni za prepoznavanje tražene informacije,
- ime i prezime te adresu fizičke osobe podnositelja zahtjeva,
- tvrtku, odnosno naziv pravne osobe.
Prema riječima voditelja Jedinstvenog upravnog odjela u Općini Pitomača dipl.oecc Danijela Petkovića, može se upit postaviti i mailom na adresu:opcina@pitomaca.hr ili opcina-pitomaca@vt.t-com.hr,te da su vrata Općine uvijek i za svakoga otvorena.
Tijelo javne vlasti dužno je građaninu omogućiti pristup pojedinoj informaciji najkasnije u roku od 15 dana od dana podnošenja zahtjeva, tj. od dana kada je ono zaprimilo zahtjev.
gong
Tko je nadležan za održavanje i popravak cesta?
Prema vrstama cesta određene su i institucije za njihovo održavanje.
Hrvatske ceste d.o.o. je poduzeće za upravljanje, građenje i održavanje državnih cesta. Poduzeće je u 100%-tnom vlasništvu Republike Hrvatske.Znači ako imate prigovor kako je prometno uređeno središte Pitomače pišite im na adresu:info@hrvatske-ceste.hr ili na adresu izvođača radova pzc@pzc-bjelovar.hr
Poduzeće za ceste d.o.o. Bjelovar
Adresa: Bilogorska ulica bb,
Tel: 043/214-037
Gradovi i općine nadležne su za nerazvrstane ceste.
gong
Za komunalne djelatnosti u Općini Pitomača nadležno je Komunalno Pitomača d.o.o.
Vinogradska 41
tel: 033 782 202
Direktor: Marijan Berdin, mr.sc.
Pitomačko komunalno poduzeće je u vlasništvu lokalne samouprave tako da pitanja iz komunalnih djelatnosti možete postavljati i u Općini (opcina@pitomaca.hr ,tel:782 840).
gong
Ako smatrate da vam gore navedena tjela javne vlasti(lokalna samouprava,cestari,komunalni redar,komunalna služba,...)ugrožavaju vaša prava,možete se obratiti pučkom pravobranitelju :Pučki Pravobranitelj - Ombudsman,Opatička 4,10000 Zagreb
telefon:385 1 48 51 855
fax: +385.1.63.03.014
E-mail: ombudsman@inet.hr
Ovlast je pučkog pravobranitelja razmatranje pojedinačnih slučajeva ugroženosti prava građana koja su im prilikom izvršavanja poslova iz svoje nadležnosti počinila tijela državne uprave i tijela s javnim ovlastima (ministarstva, županijska, gradska, općinska upravna tijela, javne ustanove, fondovi i slicno) ili djelatnici u tim tijelima. Pored toga, pučki pravobranitelj razmatra i druga pitanja od interesa za zaštitu ustavnih i zakonskih prava koja se temelje na drugim izvorima saznanja o nepravilnom radu upravnih tijela ili tijela s javnim ovlastima. Pučki pravobranitelj u pravilu ne postupa u stvarima u kojima je u tijeku upravni ili drugi postupak. Ali, u slučaju kada upravni postupak traje neopravdano dugo, pučki pravobranitelj može intervenirati s preporukom za bržim rješavanjem zahtjeva građana.
Građani ne snose nikakve troškove u postupcima koje pučki pravobranitelj vodi po njihovim pritužbama.
gradsat
fotografija:GONG-ov aktivist Rukavina Mihael,načelnik Općine Pitomača Zdravko Dijaković i voditelj JUO Danijel Petković



- 16:51 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.