LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Ispitivanje svjedoka u slučaju virovitičkih štednih zadruga - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

17.10.2006., utorak

Ispitivanje svjedoka u slučaju virovitičkih štednih zadruga

Traži se poništenje 80 sklopljenih ugovora
Na bjelovarskom Županijskom sudu jučer je nastavljeno izvanraspravno ispitivanje svjedoka uz suglasnost stranaka u slučaju Zanatsko-štedno-kreditne zadruge iz Virovitice u likvidaciji i Štedno-kreditne zadruge Virovitica u stečaju.
Račun u blokadi
Optužnicom Županijskog državnog odvjetništva Martin Domšić (77), Dražen Jerešić (44), Ivan Jerešić (66), Goran Mičić (41), Miroslav Lesić (42) i Vlatka Herbaja (38) terete se zbog počinjena kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti. Dok se M. Domšića i D. Jerešića tereti da su, unatoč rješenju Ministarstva financija o zabrani rada, nastavili s poslovanjem Zanatsko-štedno-kreditne zadruge sklapajući ugovore o oročavanju, te preuzimali novac ne upozoravajući klijente da je zadruga u likvidaciji.
zadrugaFoto:Večernji list
Time su, navodi optužnica, ostvarili nepripadnu korist zadruzi oko 3,1 milijun kuna. Prvi je iskaz dao Branko Valentić, stečajni upravitelj ŠKZ Virovitica, koji je govorio o stanju u kojem je zatekao zadrugu. - Uvidjevši manjkavost dokumentacije angažirao sam revizorsku tvrtku, koja je pokušala utvrditi financijsko stanje i poslovanje zadruge, kod koje se većina transakcija obavljala preko blagajne jer je žiroračun bio u blokadi od kolovoza 2004. - kazao je B. Velentić.
Sumnjivi poslovi
Najdulje se zadržao odgovarajući na pitanja predsjednice Vijeća sutkinje Antonije Bagarić o vezi između dviju zadruga, od kojih je jedna u likvidaciji, a druga u stečaju. Navodeći kako je zaključeno 86 ugovora o kupoprodaji, kojim ZŠKZ Virovitica prodaje ŠKZ Virovitica svoja potraživanja za 80 milijuna kuna. Dodaje da se radi o sumnjivim poslovima.
- Ta je transakcija također išla preklo blagajne - tvrdi Valentić. Najavio je tužbe za preostalih 80 ugovora radi osporavanja transakcije od 80 milijuna kuna.
Autor:Željko Rukavina Večernji list

- 18:10 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.