LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Pljačka FINA-e u Đurđevcu - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

14.10.2006., subota

Pljačka FINA-e u Đurđevcu

Ako imate bilo kakve informacije o pljački FINA-e prijavite na 92 ili u najbližu policijsku postaju:
Đurđevac 048/656-725,048/656-739
Koprivnica 048/656-430,048/656-438
Virovitica 033/741-319
Pitomača 033/782-218

OPIS UBOJICE:muškarac jače tjelesne građe,visok oko 180 cm,odjeven u crne hlače i tamno plavi sportski prsluk.Naoružan i opasan.
---------------------------------------------------------------
pitomača
foto:policijska blokada i provjera vozila u Kladarama
ISTRAŽUJUĆI oružanu pljačku Finine poslovnice u Đurđevcu, policija je tijekom dana obavila nekoliko desetaka obavijesnih razgovora, a provjerava i kretanje više osoba iz kriminalnog miljea, doznaje se od MUP-a.
Policija provjerava mnoge osobe i vodi obavijesne razgovore sa širokim krugom ljudi kako došla do kvalitetnih informacija, rekao je Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun, dodajući da je policijska istraga sveobuhvatna.
Ravnatelj policije Marijan Benko rekao je da je sva operativa u akciji, uključujući i policijski helikopter.
Nakon razbojstva poduzete su intenzivne mjere traganja, blokirane su prometnice, a na terenu su snage interventne i specijalne policije.
index.hr

U oružanoj pljački poslovnice Fine u Đurđevcu ubijen je Ivan Matišen (57), stranka koja se u vrijeme razbojstva zatekla u poslovnici, a od zadobivenih ozljeda u koprivničkoj Općoj bolnici preminuo je djelatnik zaštitarske tvrtke "Sokol Marić", Miroslav Benčić (39) iz Kalinovca, potvrdio je glasnogovornik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Robert Vulić.
Pljačka se dogodila jutros oko 9,15 sati, u Fininoj poslovnici u Đurđevcu, u ulici Đure Basaričeka. Prema do sada prikupljenim informacijama počinitelj razbojstva i dvostrukog ubojstva je muškarac jače tjelesne građe, visok oko 180 centimetara, a bio je odjeven u crne hlače i tamno plavi sportski prsluk. Prema izjavi očevidaca, u vrijeme pljačke na glavi je imao masku, a nakon razbojstva mirno je izašao iz poslovnice, navodi glasnogovornik PU koprivničko-križevačke.
Policija je blokirala šire područje Đurđevca i sjeverno zapadne Hrvatske, a u pomoć su pozvani i policijski djelatnici iz okolnih policijskih uprava i interventa policija. Očevid je u tijeku, a očekuje se dolazak vještaka Centra za kriminalistička vještačenja iz Zagreba.
htv
Na terenu je oko 200 policajaca i helikopter
Teško ranjeni zaštitar tvrtke Sokol Marić Miroslav Benčić (1967. godište) prevezen je u bolnicu u Koprivnici gdje su se liječnici neuspješno borili za njegov život. Prema još neslužbenim informacijama, i on je preminuo od posljedica ranjavanja iz vatrenog oružja, najvjerojatnije pištolja. Pljačkaš je hladnokrvno ispalio hitac u glavu zaštitara Sokol Marića, oca troje djece.
Druga ubijena osoba je stranka koja se u to vrijeme našla u poslovnici. Radi se o Ivanu Matiševu (1949. godište), tajniku đurđevačke Matice umirovljenika. On je u poslovnicu ušao kako bi razmijenio novčanicu od 1000 kuna. Taj novac je bio namijenjen proslavi umirovljenika zakazanoj za večeras. Matišev je nakon hica u potiljak na licu mjesta izgubio život.
večernji list
Policija ima detaljan opis napadača. Krupne je građe i viši od 180 cm. U trenutku upada na sebi je imao crnu masku preko lica, crne hlače i tamnoplavi sportski prsluk. Nakon pljačke mirno je odšetao prema središtu Đurđevca. Policija smatra da je imao pomagače.
U potrazi je lakše ozlijeđen interventni policajac u slijetanju vozilom. Očevid je u tijeku, a potraga se nastavlja.
htv
Hrvatski radio objavio je informaciju kako je razbojnik nakon ulaska u poslovnicu pucao iz vatrenog oružja te na mjestu usmrtio jednu osobu nakon čega je teško ranio zaštitara tvrtke Sokol Marić koji je, najvjerojatnije u kolima Hitne pomoći, podlegao ozljedama.
Dežurna liječnička ekipa koprivničke bolnice u koju je zaštitar prevezen ubrzo nakon događja pokušala je reanimirati teško ozlijeđenog zaštitara, ali neuspješno nakon čega je konstatirana njegova smrt.
Prema poznatim i zasad neslužbenim podacima, jedan je razbojnik bio maskiran crnom maskom. Nakon pucnjave mirno je išetao iz poslovnice i prošao pored stambene zgrade te pješice otišao sa mjesta zločina.
Prema izvješću Hrvatskog radija, još nije poznato jesu li razbojnici iz poslovnice odnijeli novac.
index.hr
U pljački Fine u Đurđevcu dvoje ubijenih
Prilikom pljačke Fine u Đurđevcu, koja se dogodila u subotu u 9.30 ujutro, poginule su dvije osobe. Jedna od njih je stranka, obični građanin, koja se u to vrijeme našla u poslovnici, a druga je zaštitar tvrtke Sokol Marić.
Svota ukradenih novaca za sada nije poznata. Nitko od susjeda nije htio govoriti jer, kako kažu, ništa nisu ni čuli. Pretpostavlja se da je to zbog toga jer je pucano s prigušivačem. Za sada nije poznato koliko pljačkaša je sudjelovalo u napadu, a policija je zatvorila sve prometnice na ulazu i izlazu iz Đurđevca.
24 sata
Preminuo i zaštitar
Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun rekao je za Index da se u Đurđevcu dogodilo razbojništvo s jednom ubijenom osobom te da ima neslužbenu informaciju da je preminuo i ranjeni zaštitar. Policija još uvijek ne zna je li počinitelj bio sam ili je imao pomagača.
index.hr
U PLJAČKI FINA-e u Đurđevcu oko 9,30 sati ubijen je muškarac koji se tamo zatekao kao stranka, a teško ranjen zaštitar. Počinitelji su u bijegu.
Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun rekao je za Index da se u Đurđevcu dogodilo razbojništvo s jednom ubijenom osobom te da su počinitelji još uvijek u bijegu.
"Policija je blokirala šire područje događaja. Molimo građane da prijave bilo kakvo sumnjivo kretanje vozila ili sumnjivo ponašanje. Upozoravamo da su počinitelji naoružani i da se ne libe upotrijebiti oružje." - rekao je Mehun.
Rekao je i da je ubijeni muškarac obični građanin koji se našao u FINA-i u vrijeme pljačke.
Glasnogovornik MUP-a trenutačno je na putu prema Đurđevcu.
index.hr
KRVAVA PLJAČKA FINE
Jutros u 9,18 sati dogodila se pljačka Fina-e u Đurđevcu u kojoj je poginula jedna osoba, dok je čuvar ranjen. Muška osoba koja je počinila pljačku jače je tjelesne građe, visine iznad 180 cm, obučena u tamnoplavi sportski prsluk i crne hlače. U posjedu je vrečice Fina-e sa novcem. Policija moli da eventualne informacije o sumnjivim osobama odmah dojavite na broj 92. Upozorenje: osoba je naoružana.
đurđevac.com
Krvava pljačka Fine u Đurđevcu
Jedna je stranka ubijena, a zaštitar teško ranjen i bori se za život nakon teške oružane pljačke poslovnice Fine u središtu Đurđevca, koja se dogodila jutros oko 9.40 sati.
Naoružani počinitelj upao je u poslovnicu Fine i zapucao na zaštitara i stranku koja se zatekla u poslovnici. Posjetitelj je preminuo na licu mjesta, dok je teško ranjeni zaštitar prevezen u bolnicu u Koprivnici, gdje ga kirurški obrađuju. Još se ne zna pouzdano je li ubojica imao pomagača koji ga je čekao u automobilu.
Nakon krvave pljačke sve raspoložive snage PU koprivničko-križevačke i susjednih županija blokirale su ceste i u tijeku je intenzivna potraga za pljačkašima.
jutarnji list

- 13:32 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.