LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Podsjetnik za Srednju školu Pitomača - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

10.10.2006., utorak

Podsjetnik za Srednju školu Pitomača

Početak nove sezone projekta "PRVI PUT BIRAM"
U drugoj polovici listopada GONG započinje sa šestom godinom provedbe projekta „Prvi put biram“, projekta interaktivnih radionica za maturante hrvatskih srednjih škola koji je krajem prošle godine osvojio drugu nagradu na natječaju Vijeća Europe „Mladi aktivni građani“.gong
Tijekom prvog polugodišta ove školske godine ponovo ćemo održati 800 interaktivnih radionica u više od 200 srednjih strukovnih škola i gimnazija u kojima će sudjelovati 24.000 maturanata. Cilj radionica je informirati i educirati maturante, buduće birače, o izborima i drugim načinima sudjelovanja građana u političkim procesima te o zagovaranju i ulozi odgovornog i aktivnog građanina u društvu.
U proteklih pet godina više od 105.000 maturanata sudjelovalo je u 3.704 radionice, a od ukupno 365 srednjih škola u Republici Hrvatskoj u projekt se uključilo 277 što čini 75% svih srednjih škola u RH.
Radionice će provoditi 12 timova educiranih trenera-predavača (mladih politologa, pravnika i sociologa ili apsolvenata navedenih fakulteta), u sklopu nastave tijekom predmeta Politika i gospodarstvo ili na satu razrednog odjela. Nakon radionice, GONG će učenicima pokloniti po dvije brošure koje tematski prate radionicu (izbori i javno zagovaranje) i kondom «Prvi put biram» kao simbol prava na izbor, ali i simbol odgovornosti koju svako pravo na izbor sa sobom nosi (donacija 7.000 komada od tvrtke SSL International, predstavnika za Durex).
Projekt je vrijedan 530.000 kuna, a financijski su ga podržali Međunarodni Centar Olof Palme iz Švedske, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te Europska komisija kroz ROP Sisačko-moslavačke županije.

Interes škola i poziv
gong

Sredinom rujna sve su srednje škole u Republici Hrvatskoj obaviještene o nastavku projekta te pozvane da se prijave za sudjelovanje. Škole se svakodnevno prijavljuju te je već 136 škola iskazalo interes za organizaciju 547 radionica. Najveći odaziv škola je iz Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije te Grada Zagreba, a najmanje škola iz Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Šibensko-kninske županije i Virovitičko-podravske županije.

Kako je rok za prijavu 13. listopada 2006., pozivamo sve zainteresirane škole da se što prije jave u GONG.gong

Robert Maračić
Koordinator projekta "Prvi put biram"
gong

- 12:05 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.