LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Akcija"Solidarnost na djelu"2006. - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

05.10.2006., četvrtak

Akcija"Solidarnost na djelu"2006.

Tradicionalna akcija Hrvatskog Crvenog križa "Solidarnost na djelu" ove se godine provodi u Hrvatskoj dana 12.10.2006.godine(četvrtak),pod motom "Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija".U akciji se prikupljaju novčani prilozi,odjeća,obuća i prehrambeni artikli.U materijalima koji su danas dostavljeni školama nalaze se bonovi u apoenima od 1,00,5,00 i 10,00 kuna i spiskovi ovjereni pečatom Crvenog križa u koje se unose podaci o osobi koja daruje novčani prilog,iznos koji daruje i potpis osobe.
Uz bonove i spiskove školama će se dostaviti i naljepnice za aktiviste koji sudjeluju u akciji.
Akcija će u Virovitičkim osnovnim školama biti do 12.10.2006.godine a u školama u Pitomači,Gradini,Špišić Bukovici,Gornjem Baziju i Suhopolju do 31.10.2006.godine.

pitomača


Sabirna akcija "Solidarnost na djelu" provodi se kao zajednička akcija svih društava Crvenog križa u Hrvatskoj od 1973. godine. Akcije prikupljanja različitih dobara za pomoć drugima organizirane su i ranijih godina ali pojedinačno u pojedinim društvima u različitim povodima.
Od 1973. godine do danas akcija se provodila u slijedu pa i tijekom godina Domovinskog rata.
Osnovna svrha akcije je bila i ostala prikupljanje materijalnih dobara koja se dijelom distribuiraju već tijekom akcije potrebitima a dijelom se odlažu u skladišta Crvenog križa kao zalihe za svaku iznenadnu potrebu.
Za prikupljeni novac u akciji uvijek se nabavlja određena unaprijed planirana roba, namirnice a nikad se ne dijeli "novac".
Uz osnovnu svrhu prikupljanja dobara jednako važan cilj je razvijanje solidarnosti posebno među mladima od kojih se mnogi kroz ovu akciju i prvi put susreću s Crvenim križem. Danas u nekim društvima Crvenog križa akciju na primjeren način organiziraju već i u vrtićkoj dobi.
Uključivanje što većeg broja građana, organa i institucija u akciju također je jedan od ciljeva jer oni svojim prilogom doprinose uspjehu akcije iako danas postoje i moderniji načini prikupljanja dobara i novca.
Konačno jedan od ciljeva bio je u početku da Hrvatski Crveni križ provjeri sposobnost svojih društava da u kratkom vremenu provedu sabirnu akciju.
U godinama Domovinskog rata i agresije na Hrvatsku prva humanitarna pomoć za zbrinjavanje velikog broja prognanih i izbjeglih bila je upravo iz ovakvih bezbroj akcija u kojima su prikupljena značajna materijalna dobra kojima se pomogalo velikom broju prognanih i izbjeglih.
Svi spomenuti ciljevi akcije bili su protkani od početka motom a to je "Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija". Taj naziv najčešće je koristio u akcijama iako u pojedinim godinama npr. Godina djeteta slogan glasi "Djeca-djeci", 1996. "Za povratak i obnovu", u Godini starih "Pomozimo starijim" te za 30-tu godišnjicu akcije "Već 30 godina mislimo i srcem".
Crveni križ Virovitica

- 17:46 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.