LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Sažetak sa 20. sjednice Općinskog poglavarstva - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

20.09.2006., srijeda

Sažetak sa 20. sjednice Općinskog poglavarstva

U utorak 12. rujna ove godine održana je 20. sjednica Općinskog poglavarstva naše općine, a Općinski su poglavari donijeli odluke o raspisivanju nadmetanja za izvođenje radova na uređenju javnih površina u Pitomači, sanaciju krovišta zgrade kuglane u Pitomači, kao i uređenje prilaza zgradi Područne škole u Sedlarici.

Donijeli su i odluku o raspisivanju natječaja za sufinanciranje cijene đačke putne karte za ovu školsku godinu, prema kojoj svi učenici polaznici srednjih škola koji imaju prebivalište na području Općine Pitomača, mogu podnijeti zamolbu za sufinanciranje, ukoliko su polaznici usmjerenja srednje škole koje ne postoji na području općine, te uz zamolbu prilože uvjerenje o pohađanju škole i potvrde o dohotku za sve punoljetne članove kućanstva za 2005. godinu. Poglavarstvo će na jednoj od narednih sjednica razmotriti pristigle zamolbe i u okviru raspoloživih proračunskih sredstava odabrati određeni broj učenika za sufinanciranje prijevoza.
Vezano uz korištenje državnog poljoprivrednog zemljišta u narednom vegetativnom razdoblju odlučeno je da će općina raspisati natječaj za davanje u zakup dijela državnog poljoprivrednog zemljišta koje je u katastru upisano na Republiku Hrvatsku, kao i za državno poljoprivredno zemljište za koje ove godine ističu ugovori o zakupu sklopljeni sa Virovitičko-podravskom županijom. Dosadašnjim zakupcima državnog poljoprivrednog zemljišta za koje neće biti moguće raspisati natječaj, a koji su uredno izvršavali svoje obveze prema Općini Pitomača i obrađivali poljoprivredno zemljište u skladu sa potrebnim agrotehničkim mjerama, Općina Pitomača produžiti će ugovore o zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta na tri vegetativna razdoblja, odnosno do uređenja zemljišno-knjižnog stanja, pod uvjetima koji su važili u ovoj godini. Komisija iz djelokruga poljoprivrede utvrditi će stanje na poljoprivrednom zemljištu danom u zakup za koje postoji sumnja da nije obrađeno u skladu s potrebnim agrotehničkim mjerama, te zakupcima koji poljoprivredno zemljište nisu obrađivali na primjeren način neće produžiti ugovore o zakupu.
Općina Pitomača podržala je inicijativu Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije za izradu projekata zaštite i obnove prirodnih vrijednosti na području općina i gradova Virovitičko-podravske županije, te će u skladu sa predloženim načinom sufinanciranja u svom Proračunu za 2007. godinu, osigurati 13.451,00 kuna za sufinanciranje izrade navedenih projekata zaštite i obnove prirodnih vrijednosti.
Isto tako Općina Pitomača podržala je inicijativu Službe za europske integracije i regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije za izradu projektne dokumentacije za projekt «Vinske ceste Virovitičko-podravske županije», te će sa 40.000,00 kuna sufinancirati izradu navedene projektne dokumentacije za ovaj projekt.
Općinski su poglavari u planiranim izmjenama i dopunama Proračuna Općine Pitomača odlučili osigurati i 10.000,00 kuna za Turističku zajednicu Općine Pitomača. Ova su sredstva potrebna za završetak izgradnje Podravske strehe u Kladarskom bregu.
pitomača.hr

- 17:01 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.