LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Počele berbe grožđa - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

18.09.2006., ponedjeljak

Počele berbe grožđa

Ovog vikenda a posebno u nedjelju (jučer) u vinogradima vrijednih pitomačkih vinogradara započele su prve berbe. Grožđe je dobre kvalitete a i slador zadovoljava (kod gospodina Đure Šokca izmjereno je 15,5 na sorti Rajnski Rizling) ali vremenske prilike nisu bile naklonjene bračima. Kiša koja je padala gotovo cijeli dan pokvarila je raspoloženje pa su berbe prošle gotovo nezapaženo. Slijedećih deset do petnaest dana vjerovatno će većina vinograda biti obrana a ako bude lijepog vremena i dobrog raspoloženja sigurno će se Aršanjom, Otrovanskim, Kladarskim i ostalim " bregom " zaoriti i pjesma. Pjesma i tambura tradicija su naših goričnih berbi jer je to ujedno i proslava završetka radova u goricama, nadalje će se posao obavljati u podrumima sve dok se na kraju proizvodnog procesa vinogradari ne pohvale svojim najboljim vinima.
pitomača.net

- 19:37 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.