LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Presretač na Podravskoj magistrali - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

31.07.2006., ponedjeljak

Presretač na Podravskoj magistrali

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin pustio je u promet 12 novih presretača i 70 motocikala koji će od ponedjeljka nadzirati brzinu sudionika u prometu a već danas će biti raspoređeni po policijskim upravama.Od 12 automobila - presretača njih 6 je marke Mercedes 320 CDI, 4 marke BMW 330 i 2 automobila marke Škoda Superb, a 70 novih motocikala marke su BMW R 900 RT i BMW E 650 G.Ovi će presretači uz posao na autocestama raditi i intervencije na brzim prometnicama,prigradskim naseljima i na prilazima većih gradova.Jedan od presretača trebao bi biti dodjeljen Postaji prometne policije u Virovitici za nadziranje Podravske magistrale koja se često u medijima naziva i "magistrala smrti".
Do sada je Ministarstvo unutarnjih poslova raspolagalo sa 10 presretača za nadzor brzine sudionika u prometu koji su od lipnja 2005. godine raspoređeni u 9 policijskih uprava: Brodsko-posavska, Karlovačka, Ličko-senjska, Primorsko-goranska, Sisačko-moslavačka, Splitsko-dalmatinska, Varaždinska, Zadarska i Zagrebačka.Do kraja ove godine nabavit će se još 4 presretača i 22 kombi vozila za obavljanje očevida.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prebrze vozače stići će novi presretač
Od 12 novih policijskih automobila-presretača MUP-a, koji će nadzirati prebrze vozače na hrvatskim cestama, jedan je stigao i u Viroviticu. Crni mercedes, registarskih oznaka VT-880 BF, opremljen suvremenim sustavom za mjerenje brzine marke Traffivision, od jučer u 14 sati krstari prometnicama Virovitičko-podravske županije, na kojoj je dosad bilo sedam uređaja za mjerenje brzina marke Star-laser (laserski pištolj) te jedan uređaj marke Multanova.

Novi presretač poglavito će nadzirati brzinu kretanja motornih vozila na jednoj od najprometnijih državnih cesta u Hrvatskoj - Podravskoj magistrali (D2), te na državnoj cesti D5 prema Republici Mađarskoj. Ministar policije Ivica Kirin dobro je odlučio kada je jedan od presretača poslao u svoju Viroviticu - potvrđuju to i podaci o prometnim nesrećama na ovom području u prvih sedam mjeseci.

- PU je ove godine evidentirala 466 prometnih nesreća, što je za 6,1 posto prometnih nesreća više nego u sedam mjeseci prošle godine. Broj poginulih smanjen je s devet na sedam ili za 22 posto, za 2,2 posto manje je teže ozlijeđenih osoba (45), a za 3,5 posto porastao je broj lakše ozlijeđenih osoba (202). Posebno zabrinjava porast utjecaja alkohola među sudionicima prometnih nesreća.

U sedam mjeseci prošle godine zabilježili smo 105, a ove godine 154 ili čak 46,6 posto više alkoholiziranih vozača koji su sudjelovali u nesrećama. Od 466 prometnih nesreća u 133 nesreće ili 28,5 posto, uzrok je neprilagođena i nepropisna brzina kretanja vozila u cestovnom prometu - kaže Miroslav Lalić, voditelj poododsjeka za sigurnost cestovnog prometa u PU virovitičko-podravskoj.
Večernji list:Dragutin Šantoši

- 19:45 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.