LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Zbog prijedloga da odlikuje Đakića oporba napustila sjednicu županijske Skupštine - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

12.07.2006., srijeda

Zbog prijedloga da odlikuje Đakića oporba napustila sjednicu županijske Skupštine

Današnja sjednica Skupštine Virovitičko – podravske županije prekinuta odlaskom 12 oporbenih vijećnika (HSS/SDP/HNS) nakon što nije prihvaćen njihov prijedlog da se s dnevnog reda skine donošenje odluke o dodjeli javnih priznanja Virovitičko – podravske županije. «Ne podržavamo osobu broj 2 iz stavka 1 ove odluke zbog navodnih sedamdeset kaznenih prijava i nerazjašnjenog slučaja pada niz stepenice koje se veže uz njegove ime», rekao je Josip Novogradec (HSS) ne preciziravši da je riječ o saborskom zastupniku Josipu Đakiću koji je uz dr.sc Dragana Primoraca, ministru obrazovanja, znanosti i športa predložen za najviše priznanje Virovitičko-podravske županije – Zlatnu plaketu koja se dodjeljuje za izniman doprinos u promicanje vrijednosti, položaja i ugleda Virovitičko-podravske županije.
Oporba je prvo zatražila stanku od 15 minuta nakon koje se vratio samo Novogradec kazavši kako više ne žele "pokrivati" hadezeovce i vladajućima činiti kvorum jer vijećnici HDZ-a nisu disciplinirani niti dolaze na sjednice. Rekao je da će se oporba vratiti ukoliko se odluka o nagradama skine s dnevnog reda, a kako tome nije udovoljeno i on je napustio sjednicu nakon čega dr Stjepanu Feketiću nije preostalo ništa nego da prekine sjednicu i zakaže novu - u četvrtak u 9 sati.
«Zgranut sam postupkom oporbenih vijećnika koji su napustili sjednicu uoči vrlo bitnih točaka kao što su donošenja izmjena i dopuna Plana prioriteta kapitalnih ulaganja u školstvu Virovitičko podravske županije do 2012. godine i Odluke o osnivanju i zadaćama Županijske koordinacije za ljudska prava Virovitičko – podravske županije.Postupak oporbenih vijećnika pokazao je da svako nastojanje naše županije da ide prema naprijed, pa tako prema naprijed i prema boljem standardu u osnovnom, srednjem i po prvi put u visokoobrazovnom školstvu, oni to žele maksimalno opstruirati. Ponavljam, zgranut sam njihovim postupkom. To je dokaz da oni ne žele svojoj djeci osigurati bolje uvjete u budućnosti. Između ostalog, radi se o ulaganju u Strukovnu školu, gdje se treba izdvojiti 240.000 kuna za nabavku lifta, te oko 2 milijuna za nabavke namještaja. Istodobno bi se izdvojilo još toliko za potrebe naše djece i njihovog kvalitetnijeg obrazovanja. Strašno me smeta, što su napustili sjednicu i zbog sedme točke dnevnog reda, odnosno, donošenje Odluke o osnivanju i zadaćama Županijske koordinacije za ljudska prava Virovitičko – podravske županije. Posebno me to iznenadilo zbog vijećnice Dese Kolesarić, odnosno HNS-a koja konstantno sudjelujući u kvalitetnom radu SOS telefona, zaštiti ljudskih prava, ovim postupkom, napuštanja sjednice, dokazala je da nije dostojna da bude u toj koordinaciji za zaštitu ljudskih prava», izjavio je župan Zvonimir Šimić nakon sjednice.

U izjavi za Virovitica.net Šimić je izjavio da Odbor za javna priznanja neće odustati od prijedloga jer prijave nisu isto što i pravomoćne presude te da o tome najmanje može pričati Novogradec jer je iz svojih redova na funkcijama imao dva pravomočno osuđena čovjeka - Deskara i Hralu.
«Što se mene tiče oporba više ne mora ni dolaziti na sjednice, a sutra će predložiti da se isključe iz odbora jer su pokazali da ne žele raditi», zaključio je Šimić.

PROČITAJTE I:Đakić i Primorac najzaslužniji za promicanje vrijednosti i ugleda Virovitičko-podravske županije !?
virovitica.net

- 18:08 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.