LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

PETAR PRERADOVIĆ - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

02.06.2006., petak

PETAR PRERADOVIĆ

GRABROVNICA kraj PITOMAČE, 19.03.1818.- FAHRAFELD, AUSTRIJA, 18.08.1872.
naš zavičajni književnik

OSNOVNA ŠKOLA “PETAR PRERADOVIĆ” PITOMAČA

Osnovna škola Petra Preradovića Pitomača djeluje na području općine Pitomača i u svom sastavu, uz matičnu školu u Pitomači, ima i 11 područnih škola u Dinjevcu, Grabrovnici, Kladarama, Križnici, Maloj Črešnjevici, Otrovancu, Sedlarici, Starom Gracu, Starogradačkom Marofu, Turnašici i Velikoj Črešnjevici ( Područna škola u Križnici nalazi se preko Drave i ima status otočne škole ). Škola je dobila ime po hrvatskom pjesniku Petru Preradoviću koji je rođen u Grabrovnici, selu nedaleko Pitomače. U rodnoj kući danas se nalazi muzej posvećen Petru Preradoviću u kojem se svake godine povodom Preradovićeva rođendana 19. ožujka održavaju literarni susreti. Škola se može podičiti činjenicom da joj ( Hvala Bogu!) broj djece ne opada ( škola je 1996. godine imala 987 učenika).Ove školske godine školu polazi 1098 učenika raspoređenih u 53 razredna odjela. U nižim razredima ( uključujući i područne škole) ima 584 učenika, a u višim razredima 514. Učenike podučava 33 učitelja razredne nastave, 39 učitelja predmetne nastave, 2 stručna suradnika, tu je i ravnateljica te ostali zaposlenici ( tajnik, računovođa, majstor, kuharice i spremači i spremačice). Zgrade područnih škola osposobljene su za nastavu ( iako nisu građene kao škole), a u Turnašici i Dinjevcu izgrađene su 1998. i 2005. nove školske zgrade. U matičnoj školi nastava se odvija u 2 ( međusobno povezane) zgrade, te u športskoj dvorani. Iza zgrade škole su i 4 športska terena kao i mnogo zelenih površina. Osim u nastavi, učenici znanja i vještine mogu naučiti kroz rad izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti. Izvannastavne aktivnosti, u koje se ove školske godine učenici mogu uključiti su: novinarska grupa ( koja već preko 30 godina izdaje časopis Preradović ) , literarna grupa, pjevački zbor, dramska grupa ( sudjelovala na mnogim natjecanjima i smotrama, i to jako uspješno, te snimila igrokaze za nekoliko emisija na televiziji), ritmičke grupe, knjižničari, izviđači, dramsko- recitatorske grupe, cvjećarske, likovne, ekološke, folklorne, informatičari ( veliki i mali) te športske grupe ( posebno jako uspješne rukometašice i nogometaši). Izvanškolske aktivnosti u koje su uključeni učenici su: nogomet ( u NK Pitomača i ostalim klubovima u mjestima stanovanja učenika-putnika), rukomet ( u ŽRK Pitomača ), karate, mažuretkinje, crkveni zbor, mjesni pjevački zbor u Pitomači te brojna Dobrovoljna vatrogasna društva s područja općine.

Ravnateljica Katarina Šimić

- 22:23 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.