podloga

ponedjeljak, 30.11.2009.

nostalgija

Image and video hosting by TinyPic

- 10:22 - Komentari (5) - Isprintaj - #

utorak, 24.11.2009.

Udruga »Animalia«

U NOVOM LISTU 20.11.09. objavljen je clanak o predstavljanju internetske stranica Udruge »Animalia« koju svakako pogledajte jer ima puno korisnik podataka zastita prirode Animalia

Image and video hosting by TinyPic

napisao novinar NL - R.F.
Članovi »Animalije« veliki zaljubljenici u priroduRIJEKA – Na prvu godišnjicu svog postojanja Udruga »Animalia«, čiji je cilj promicanje, poticanje i razvijanje zaštite prirode na području RH, izradila je web stranicu iz tematike zaštite prirode. Svečano predstavljanje web stranice, uz mnoštvo zainteresiranih ljubitelja prirode i životinja, održalo se u Prirodoslovnom muzeju u Rijeci. Posebnost ove web stranice je to što su u njenoj izradi sudjelovali prirodoslovci riječkog područja, koji su opisali svoja znanja stečena tijekom dugogodišnjeg, uglavnom volonterskog rada na zaštiti prirode.
Rad udruge Animalia predstavili su Andrej Radalj i Gordana Pavoković, pozvavši sve zainteresirane da se uključe u daljnju doradu tekstova i prikaza dojmljivih fotografija o prirodnim vrijednostima.
Ante Radoslović i Saša Škugor ispričali su kakvi su ih motivi nagnali na bavljenje problematikom zaštite medvjeda te kako su došli do spoznaja o statusu ove vrste i mjerama zaštite koje je potrebno implementirati kako bi očuvali populaciju medvjeda u Hrvatskoj.
Osobito je ostalo zamijećeno predavanje o šutnji hrvatskih intelektualaca – biologa i drugih stručnjaka prirodoslovne provenijencije – u aktualnim slučajevima destruktivnog djelovanja javne vlasti na najznačajnija prirodna područja. Članovi udruge »Animalia« kažu da intelektualci, umjesto da u široku javnost iznose rezultate svojih spoznaja i kritički ukazuju na nedopustiva zadiranja u najvrednije dijelove prirode, bivaju izabirani u brojna povjerenstva koje osniva javna vlast, njihov novi poslodavac, ili pak, za zamjetne honorare bivaju angažirani u izradi »projekata« koji prirodi ne nose nikakvu korist.

- 13:18 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.11.2009.

ambasadori iz Tića

objavljeno u NOVOM LISTU
Datum objave: 18.11.2009 u 16:38h
Svečanost u domu za dnevni boravak djece »Tić«
Ispraćena prva generacija ambasadora
Amabsadori iz Tića * V. KARUZA

RIJEKA – Organizacijom edukativno-zabavnih aktivnosti na temu »Mreža znanja za sigurno korištenje interneta i mobitela« Dom za dnevni boravak djece »Tić« jučer je ispratio prvu generaciju ambasadora te ustanove koji su proteklih godinu dana u svojim školama promicali dječja prava i obveze. Njihovu su ulogu jučer preuzeli novoizabrani ambasadori koji su prema riječima ravnateljice Doma tamare Žakule Desnica ove školske godine identificirani među učenicima šestih razreda i to metodom sociometrije. Riječ je o mjeri koja pokazuje koji su učenici u pojedinom razredu percipirani kao popularni i utjecajni među vršnjacima, a očekuje se da će takva djeca, prema pojašnjenju Žakule Desnice, nastaviti tradiciju ambasadora »Tića« te će među vršnjacima modelirati i širiti pozitivna uvjerenja, stavove i ponašanja koja promoviraju nenasilje.

– Pomoću aktivnosti koje su osmislili stručnjaci »Tića« nova generacija ambasadora moći će kao ravnopravan partner doprinijeti poučavanju svojih vršnjaka kako da se zaštite na samosvjestan način, pojasnila je ravnateljica.

- 13:03 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 11.11.2009.

štalaaaaaaaa

dana 14.11.2009. u NAJBOLJOJ DVORANI NA SVIJETU rade stalu GUSTAFI
ljudi treba malo odmoriti dusu i tijelo pred predsjednicke izbore
stoga, PRIDITE

- 11:20 - Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 03.11.2009.

tu sam

tu sam, a koda da nisam
odlutah
nekada je lakse tako
samo nekada

Image and video hosting by TinyPic

- 13:23 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.