Houm pejdž

10.02.2007., subota

Pletene dojke pomažu mamama i bebama

Kate McFadden iz Liverpulske bolnice odlučila je isplesti modele dojki kako bi uz njihovu pomoć mlade majke naučile tehniku pravilnog dojenja i izdajanja. Na taj je način riješila problem nedostatka industrijski proizvedenih modela koji su daleko skuplji i teško ih je nabaviti u količini koja je bolnici potrebna, javlja BBC.

U liverpulskom rodilištu odlučili su koristiti pletene vunene dojke kako bi mlade majke lakše naučile pravilno dojiti i izdajati se.

Kate McFadden, bolnička koordinatorica dječje prehrane, sama je isplela nekoliko modela u raznim nijansama boje puti, a za izradu pletenih dojki angažirala je i svoju majku, pasioniranu pletilju.

Te ručno pletene modele, koji su daleko jeftiniji od industrijski proizvedenih čija se cijena kreće oko 35 funti, rodilište koristi kako bi dojiljama i mladim majkama zornije mogli pokazati pravilnu tehniku dojenja i izdajanja, što je posebno važno za nedonoščad i bolesnu novorođenčad koja mora ostati u bolnici.

"Kad smo uputili prvi apel preko e-maila, bilo je tek nekoliko odgovora", kaže Kate McFadden. "Ova pomagala nama su iznimno bitna, a cijena im je niska u odnosu na industrijski proizvedene modele."

Premda se dosad u akciju uključio priličan broj pletilja, rodilište poziva nove pletilje da daju svoj doprinos te pomognu mamama i njihovim bebama.

Članak preuzet s http://news.bbc.co.uk

- 18:53 - Komentari (15) - Link na ovaj članak