Houm pejdž

05.12.2006., utorak

Pletenina je IN

Evo još jedan dokaz da je pletenje zbilja cool :) Prenosim članak iz današnjeg online izdanja Večernjeg lista:

05.12.2006 09:46

Pletenina je -IN

Pletenje i pletenina više nisu zabava dokonih kućanica ili naših baka. Ove modne sezone ona se vratila na velika vrata oduševljavajući načinima izrade, igrom uzoraka i boja te mekoćom i toplinom koju može imati samo vuna. Predimenzinirane veste, dugi šalovi koji se gotovo vuku po podu, pončoi nehajno zamotani – vladali su modnim pistama. Osim što je izvrsna za opuštanje (dokaz su tzv. Knit caffei iznikli po SAD-u još 2004. godine) plesti može gotovo svatko a uz malo truda i znanja – od klupka vune mogu nastati senzacionalni i unikatni odjevni predmeti koje bi svaka trendsetterica mogla imati u svom ormaru.
Slobodno i dinamično pletivo zahvatilo je tako gotovo sve modne predmete: kaputiće, mini haljine, korzete, suknje, pelerine, ogrtače, čak i torbe koje se u hladnim mjesecima pojavljuju u grubo pletenim verzijama. Modni car je i ove godine dugi pleteni šal koji je izgubio identitet modnog dodatka i postao modna zvijezda sada već u ulozi ogrtača ne samo grijača za vrat.

Ono u čemu su se složili svi modni dizajneri ove godine jest pletivo mora djelovati super mekano, lagano i toplo, gotovo zaštitnički. Za meke i ugodne vunene kreacije svjetski ali i hrvatski dizajneri su uglavnom inspiraciju pronašli u retro i etno stilu, prizivajući sjećanja na prošlost, na selo, sporiji ritam života i smirenost. Upravo je taj kontrast posve različitih stilova, seoskog i romantičnog, koji se ogleda u kombiniranju predimenzioniranih oblika i uskih linija, debele vune i satena, još jedna velika novost. U našoj galeriji provjerite koje se zvijezde griju vunenim proizvodima. (T.F.)

- 12:39 - Komentari (20) - Link na ovaj članak