The Maldives by Peter Adams
The Maldives
Orijentacija - Dakota - Blog.hr

Dakota

Orijentacija

dvorana orijentacijeOdmah nakon iskustva sa strojem za čitanje slijedi jednako važan proces orijentacije. Tada raspravljamo o životu koji smo upravo promotrili kroz vrstu podnošenja izvještaja, tijekom sastanka opuštanja s našim duhovnim savjetnikom, uvježbanim usmjerivačima i drugim dušama čiji nam savjeti mogu pomoći da pravedno procijenimo ono što smo naučili.

Recimo, na primjer, da postoji netko koga ste jako povrijedili, više puta tijekom života, i stroj za čitanje vas je ostavio neutješnim zbog vaših djela. Usmjerivači i vaši duhovni savjetnici, uz prednost da imaju vašu kartu ispred sebe, mogu vam pomoći da vidite kako i je li ta zabrinjavajuća veza ili bilo koja druga bila presudan za vaš napredak ili upozorava na pouku kojoj se trebate vratiti i naučiti je. Uz to možete pozvati bilo koju osobu, ako je na Onoj Strani, ili njezinog duhovnog savjetnika, kako biste doznali kako je vaše ponašanje utjecalo na njih. Možda ste napravili ozbiljnu štetu koju biste možda željeli popraviti. Možda im niste bili toliko važni kao što ste mislili i možda nisu bili pogođeni načinom na koji ste se ponašali prema njima ovako ili onako. Možda ste ih pokrenuli da se ružno ponašaju prema drugim ljudima i tako ste nastavili krug nanošenja štete, pa ga sada zajedno možete pokušati zaustaviti. Ili ste bili ključni za njihovu kartu, potaknuli ih da brane žrtve bilo kojeg zlostavljanja kojem ste ih izložili. Ukratko, ovaj dio procesa orijentacije olakšat će vam da potpuno razumijete najproblematičniji dio svojeg života tako da možete naučiti ispraviti i poduzeti pozitivne korake kako biste si oprostili i nastavili s više ljubavi i razumijevanja.

Druga funkcija orijentacije jest olakšati prelazak na Onu Stranu za duhove koji nisu bili pripremljeni za taj put i koji su previše zbunjeni ili ljuti da bi bili smireni tek kada stignu. Nisu svi sretni kao što sam bila ja i ushićeni jer se vraćaju Doma, ali orijentacija je jedan od načina na koji su tamošnji duhovi spremni i bez pogreške uvježbani da pomognu. Nakon što nepripremljeni duh iskusi stroj za čitanje i podnošenje izvještaja nakon toga, njihovi usmjerivači pružaju im najljubaznije i najpametnije savjete kako bi ih umirili nakon čega im se daje vremena koliko im je potrebno za aktivnosti koje su im pružale utjehu na zemlji.

Lindsayin otac je savršen primjer duha koji je prošao ovu posljednju fazu orijentacije. Njegov je život završio bez upozorenja. Lindsayina obitelj okupljala se zbog proslave Božića u kući njezinog brata u Motereyu. Na putu prema njima iz zračne luke San Jose, pijani vozač uzrokovao je nesreću koju njezin otac nije preživio. On je bio sretni šezdesettrogodišnjak koji se veselio blagdanima, a vozio se sa ženom, sinom i kćeri koju je obožavao, te je usred vica, odjednom i neizbježno začuo BUM! I on je otišao. I to mu baš nije bilo drago. Brinuti se za svoju obitelj uvijek mu je bilo najvažnije. Ali, tu je bio i njegov sin, hospitaliziran s ozbiljnim ozljedama, žena i kći koje su bile samo lakše ozlijeđene, ali same u stranome gradu nesposobne da prihvate da su ga izgubile dvije tisuće milja daleko od kuće. Božić se pretvorio u šok i bol, a on nije znao kako da im pomogne s One Strane gdje se našao prije nego što je uspio završiti vic. Njegova je orijentacija trajala oko šest mjeseci i uključivala je mnogo ribolova, ali na kraju je bio i jest radostan, zaposleni duh koji bdije i posjećuje svoju obitelj ovdje na zemlji češće nego što to oni znaju.

Moj je otac umro nakon mjeseci bolesti, ali čak i s mnogo upozorenja njegov prijelaz Doma je bio teži nego prijelaz Lindsaynog oca i zahtijevao je više intenzivne njege nego što je orijentacija pruža. I naravno duhovi na Onoj Strani su spremni, voljni i uvježbani, a imaju i dovoljno ljubavi da njemu i onima poput njega pruže svu dodatnu njegu koja im je potrebna da prođu kroz proces koji se naziva čahurenje.

Od dana kada sam se rodila, tata i ja smo imali prijateljski odnos a kada je umro, na Onu Stranu je stigao jako uzrujan zbog boli što se odvojio od mene, baš kao da je na sebe preuzeo i moju bol nadajući se da će mi tako biti lakše što sam ga izgubila. Kada se takav istinski neutješan duh vraća Doma, njegov duhovni savjetnik i najbliži članovi obitelji znaju da će se nešto dramatičnije od tradicionalne orijentacije najviše pomoći. Oni ga začahure, kako bi sigurno prošao kroz bolno "povlačenje" koje proživljava.
Tijekom čahurenja, duh se stavlja u ljekovit opuštajući san, ima stalnu njegu i prožet je Božjim suosjećanjem, mirnom i blagom ljubavlju koja osnažuje. Duh se budi s radošću što se vratio Doma, nije odvojen od onih koji mu nedostaju na zemlji, nego je samo razdvojen od boli što mu nedostaju.
Duh je začahuren onoliko dugo koliko mu je potrebno da se ponovo osjeti zdrav i potpun. U slučaju mojega oca bilo je to osam mjeseci po našem vremenu, ali samo treptaj oka za njega. Kada me konačno došao posjetiti s One Strane imala sam osjećaj da sam bez njega bila cijelu vječnost i moje su prve riječi bile:"Tata, zašto ti je trebalo tako dugo?"
On je odgovorio:"Kako to misliš? Pa, tek sam otišao!"

Ako sumnjate da vama bliska osoba koja je umrla, emocionalno nije pripremljena da se vrati Doma ili tu osobu ne osjećate oko sebe tako brzo koilko za tim žudite, molimi vas, budite strpljivi i nemojte se brinuti. Bez obzira na to prolazi li kroz orijentaciju ili je začahurena, nalazi se u sigurnim, svetim rukama i bit će ponovo uz vas vrlo brzo.

preuzeto iz knijge "Život na onoj strani", autorice Sylvie Browne, izdanje 2006. Zg.

01.10.2007. u 13:54 | 2 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

05/2008 (5)
04/2008 (11)
03/2008 (3)
01/2008 (2)
12/2007 (4)
11/2007 (3)
10/2007 (6)
09/2007 (5)
08/2007 (11)
07/2007 (14)
06/2007 (7)
05/2007 (10)
07/2005 (7)
06/2005 (36)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

Cjelina koju otkrivam:

slike doista znače 1000 riječi


Iskustva koja pomažu:

Alergije.
Nevjerojatno!
Breathless.
Laughing yoga