Tea time for eTwinnig
22.05.2025. pripremili smo čajanku. Učenici 3d i 2d sa svojim mentoricama Jasmina Cvetnić i Šeherzada Šaini Talić organizirali su aktivnost unutar eTwinning projekta_ Kemija hrane/Food chemistry.
Čaj je aromatični napitak blago gorkog i oporog mirisa od biljke kineski čajevac, latinskog naziva Camellia sinensis. Radi se od uglavnom njenog lišća to su pravi čajevi no imamao i ostale biljne čajeve i uvarke od lišća, korijena, stabljika, cvjetova ili plodova drugih biljaka. Mnoge zemlje njeguju tradiciju ispijanja čajeva. Potaknuti željom za boljim upoznavanjem i razlikovanjem nekih češćih vrsta čajeva osmislili smo ovu aktivnost. Da bi ukazali na moguće benefite, a i bolje uočavanje razlka u okusima ponuđenih vrsta čajeva, servirali smo ih bez dodatka šećera.
Pogledajte na poveznici kako je to izgledalo
Poveznica _Tea time for eTwinning
Mnoga pitanja kao povijest čaja, vrste, nutritivna vrijednost čaja kao i neke zanimljivosti ovom smo prilikom istražili. Pripremili u digitalnim alatima po izboru učenika.
Hvala svim učenicima i ostalim djelatnicima škole koji su se odazvali i uveličali našu čajanku. 

Šeherzada Šaini Talić