Prihvaćen eTwinning projekt_ Kemija hrane/Food chemistry
Prema Zakonu o hrani: « hrana je svaka tvar ili proizvod prerađen, djelomično prerađen ili neprerađen, a namijenjen je da ga ljudi konzumiraju ili se može očekivati da će ga ljudi konzumirati. Procesima metabolizma u organizmu doprinosu očuvanja homeostaze.
Ovim projektom želimo istražiti i objasniti kemijske sastojke hrane. Razumjeti ulogu sastojaka hrane i enzima u metabolizmu hranjivih tvari, dobivanja energije u stanici i omogućavanje života. Prepoznati i predstaviti skupine sastojaka hrane koji predstavljaju opasnost za zdravlje čovjeka. Opisati promjene na sastojcima tijekom prerade i čuvanja hrane.
Osnivači projekta:
Gordana Pešić_ Hemijsko-prehrambena tehnološka škola, Beograd, Serbia
Šeherzada Šaini Talić_ Srednja škola Petrinja, Petrinja, Hrvatska
ETwinning projekt _Kemija hrane /Food chemistry
Nadamo se da će ovaj međunarodni projekt imati veliki interes među učenicima i nastavnicima.