Blog jedne wannabe novinarke https://blog.dnevnik.hr/petraplivelic

nedjelja, 06.04.2014.

Ella i Marilyn


Glazbeno scenska duodrama Ella i Marilyn američko-britanske autorice Bonnie Greer premijerno je izvedena 23. ožujka u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija. Redateljica Nina Kleflin donosi dirljivu i povijesnu priču o prijateljstvu, hrabrosti, strahovima i nadama dvije iznimne žene, umjetnice i dive. Američku „kraljicu jazza“ Ellu Fitzgerald utjelovila je hrvatska pjevačica i gošća kazališta Komedija Zdenka Kovačiček. Dok je bezvremensku ikonu seksipila Marilyn Monroe utjelovila mlada zvijezda kazališta Vanda Winter.


Okosnica priče je događaj iz davne 1955. godine, kada već svjetski poznata Marilyn Monroe saznaje da je njenoj omiljenoj pjevačici Elli Fitzgerald zabranjen nastup u elitnom jazz klubu Mocambo u Los Angelesu zbog rasne segregacije. Marilyn hrabro naziva vlasnika kluba Mocambo i obećaje mu da će pet večeri za redom sjediti u prvom redu njegovog kluba, ukoliko dozvoli Elli da nastupa. Ona zaista održi obećanje, a iza scene jazz kluba dvije velike zvijezde postaju prijateljice i tako promijene jedna drugoj život.


U predstavi se Ellini i Marilynini razgovori izmjenjuju s dvadesetak glazbenih brojeva, među kojima su Ellini najveći hitovi poput Lady Be Good i Blue Moon, no nije izostavljena ni slavna Marilynina izvedba Diamonds Are a Girl's Best Friend. Obje glavne glumice su oduševile nastupima, a publika ih je nagradila ovacijama.


Stvaranju ugođaja čuvenog losanđeleskog Mocambo kluba dodatno su pridonijeli glazbena pratnja jazz banda Komedijina orkestra te ostali likovi na sceni koji su dio Komedijina baletnog ansambla.


Predstava je oduševila, a gledalište je za svaku izvedbu gotovo potpuno popunjeno. Mjuzikl je i dalje na rasporedu predstava kazališta Komedija, stoga je svi zainteresirani mogu pogledati i ovog travnja.

Detaljnije na:
www.komedija.hr

Petra Plivelić

Oznake: Kultura, kazalište komedija, Ella i Marilyn, Marilyn Monroe, Ella Fitzgerald, glazba

06.04.2014. u 03:20 • 3 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2014  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Svibanj 2014 (4)
Travanj 2014 (5)
Ožujak 2014 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ovaj blog je kreiran za potrebe kolegija Online novinarstvo na studiju novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Linkovi