Blog jedne wannabe novinarke https://blog.dnevnik.hr/petraplivelic

četvrtak, 27.03.2014.

The Label – prvi hrvatski dokumentarac o modi


The Label je dokumentarni film koji će nam pružiti pogled u intrigantan svijet hrvatske modne industrije. Film te vrste u Hrvatskoj još ne postoji, stoga ne čudi veliko zanimanje javnosti. Iza ovog projekta stoji grupa troje mladih ljudi s vizijom, koji i sami sudjeluju u mnogim segmentima modnog posla.


Svjetlana Matić je novinarka i dnevna urednica emisije In Magazin na Novoj TV. Autorica je brojnih televizijskih modnih reportaža, a zahvaljujući svome poslu imala je priliku intervjuirati brojne poznate manekenke i svjetske dizajnere.
Jure Perišić je modni fotograf koji iza sebe ima nekoliko izložbi. Jedan je od pokretača modnog brenda Coded Edge i apsolvent Novinarstva na smjeru Televizija i Novi mediji na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Kao fotograf surađivao je sa brojnim domaćim modnim dizajnerima, poznatim brendovima i magazinima te je trenutno službeni fotograf Fashion.hr style community portala.
Suzana Arslani već 15 godina snima i montira razne serije, dokumentarce, reklame, spotove i modne, lifestyle i sportske događaje. Za vrijeme boravka u Parizu radila je na filmovima, reklamama te je za Fashion TV snimala modne događaje I revije svjetski poznatih dizajnera.


Ovaj će dokumentarni film na jednom mjestu okupiti najpoznatije hrvatske dizajnere, manekenke, vizažiste, frizere i ostale talentirane stručnjake u dinamičnom modnom svijetu. U dokumentarcu će gostovati i brojne ličnosti iz javnog života.
„Materijal se još naveliko snima, a naša će kamera biti prisutna i na predstojećim hrvatskim modnim događanjima. Imamo iskustva u tom poslu, pa znamo koliko se toga treba napraviti da bi na pisti u tih 10 minuta sve izgledalo savršeno“, rekla je jedna od autorica ovog projekta, Svjetlana Matić za jedan hrvatski web portal. Pojasnila je kako planiraju snimiti brojne zanimljive materijale koje će učiniti ovaj film zanimljivim. „Dosta je posla pred nama. Na terenu za nas nema scenarija“, dodala je. Autori su iznenađeni velikim interesom javnosti za ovaj film, stoga će se truditi to i opravdati. „Cilj nam je putem društvenih mreža obavještavati o napretku dokumentarca, a uz to ćemo otkrivati zanimljivije trenutke sa snimanja The Label filma“, rekla je Svjetlana Matić. Ovdje možete vidjeti i najavu ovog filma koja je nedavno objavljena.

Detaljnije na:
www.budi.in
www.fashion.hr
dnevnik.hr

Petra Plivelić

Oznake: film, dokumentarac, moda, The Label

27.03.2014. u 23:59 • 2 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2014  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Svibanj 2014 (4)
Travanj 2014 (5)
Ožujak 2014 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ovaj blog je kreiran za potrebe kolegija Online novinarstvo na studiju novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Linkovi