Poslanice svetog Pantalaimona

18.05.2005., srijeda

Nebuloza

Nekidan sam se zakotrljao i osjetio miris izgledanja u zraku. Bilo je to tako motivirano, da sam se jedva osjećao. Tada je u sobu uletila moja majka i nježnim me podrazumjevanjem uputila u moje današnje pokazivanje. Bilo je to tako konačno.
-"Zar zujimo kao Tihi ocean?" - zaključih majku smežuranim kontanjem
-"Ne, sine, ali unatraške." - odloži moja majka koja je bila malo četrdeset treća toga proljeća.
To je bilo sve što sam smenzio tim viđenjem. No, ipak jedna činjenica mi se štovala na umu. Zašto ja danas radim raspolaganje, kad se raspolaganje uopće nije potrošilo?
Uistinu, zujali smo poput Tihog Oceana. Ali unatraške.
Snagom haluciniranja forsirao sam kontanje na maksimum. No maksimum je tako letimičan da se umalo vidjelo do Ukrajine po vedrom vremenu. Moj otac se žurnim bivanjem podrazumijevao prema odlagalištu pogotovo subotom i petkom, no uzalud se vidio. Odmicanje se njemu već odavno nije položilo.
-"Čemu se vrludaš, oče?" - upitah ga nakon duljeg prostiranja.
-"Da!" - trzne otac mrkim glađenjem.
Mene se taj odgovor asocirao, tako jako da sam se gotovo razišao od izgledanja. No ipak sam pokušavao ostati letimičan poput iznošenja. No nije mi se visilo. Samo sam emancipirao nanošenje. Blamirao sam zvukove koji su se ponašali iz radija. Dobra, stara pjesma zanovijetala se zrakom. Nisam je kvadrirao, ali i dan danas mi se nudi mojim simbiozama. A mi... mi ćemo se ostati i zujiti poput Tihog Oceana. Ali natraške, u rikverc. I zauvijek ćemo se izgledati u raljama tjeranja. Uz otvaranje sabiranja usnule retorike besmislenog soneta koji se ponekad malo očituje:

"Znaj da te ponašam
Mjesec kad se nosi
Ponekad se izgledam
Utorkom po kosi

Zar te noć ne forsira
Kad na klitoris se furaš
Jer magla se potrošila
Ko Vajkrem, Sarma, Gulaš

Zato podrazumjevaj
Da se malo bivaš, znaj
I ponašaš se tu i tamo...

Zujimo unatraške
Ko' Ocean Tihi taj
Što imati se nema kamo... "

- 20:24 - Komentari (28) - Isprintaj - #

16.05.2005., ponedjeljak

Gotičarka

Bešla - čoek koji će imat glavu ulogu u dugometražnom filmu ANAL MANDICA ... jedna gotičarka u Opus Nocturne majici razglovarala je sa svojom majkom:
-Majko, znaš kako bih ti bila zahvalna kad bi mi dala 80kn za nove killere. Stari su mi se već izlizali. A i ove marte... ofucane su... trebala bih si kupiti nove...
...znaš što još, majko? Željela bih ići preksutra na gotik fest u Milano... kad bi mi bar mogla dati 100 eura za prijevoz... Ali [šmrc] znam da to nikad nećeš moći učiniti za mene... Iako znam da me voliš... [another šmrc] ... ah, da... imam jednu dobru vijest za tebe. Dobila sam prvu mengu jučer. Bila je baš grim i frostbitten, poput tvoje. Samo, majko... ti više nemaš mengu, jel tako? [šmrrrrrc]... Oh, majko moja draga...
...
...
...
No njezina majka je djelovala nezainteresirano. Hladna, mrtva. Boli nju kurac za jade svoje male gotičarske curice. Ostala je skrušeno ležati tamo uz čempres, iza obitelji Jozić, malo ukoso od Stevića... A mjesec je i dalje obasjavao one tri šestice ispod Opus Nocturnea... i jednu malešnu suzu koja je razmazala crnu maskaru oko njenog oka ...

pouka: Gotičarke su JAKO GLUPE drolje

- 22:38 - Komentari (12) - Isprintaj - #

15.05.2005., nedjelja

Dvije Gotičarke

...
Pričaše tako dvje glupe trinaestogodišnje gotičarke:
-E, bogtejebo, našla sam jučer na tatinom ormaru original cd od Abazagoratha, e!
-...Wow! A šta je to ormar, a?

pouka: gotičarke su GLUPE drolje.
- 10:45 - Komentari (8) - Isprintaj - #

11.05.2005., srijeda

Tri Gotičarke

Simona - oličenje goticizma u Hrvata... ... NE! :)) Baš sam malo proučavao Ezopa u zadnje vrijeme. Čoek je opisao neke ljudske karakteristike kroz ponašanje životinja. E, ja ću napraviti nešta slično, samo što ću umjesto životinja upotrijebiti gotičarke. Isti kurac. .. I molim ljude iz društva za zaštitu životinjskih prava da se ne bune što ta ogavna stvorenja poistovjećujem s malim, slatkim psićima, macama i inim četveronožnim aždajama. Dakle, slijedi jedna moderna basna.
______________________________________________________________________________

…bijaše to daleko daleko, u pički materinoj. Tri gotičarke sjedile su u ružičnjaku, promatrale kako oblaci polako putuju ispred velikog, okruglog mjeseca i uz zvuke My Dying Bridea utapale tugu u gorkom, gorkom pelinkovcu. Nakon nekog vremena, počeše se svađati tko je od njih najviše true. Međutim, svaka je od njih bila true na svoj način i, vrli čitaoče, vjeruj, i najiskusniji bi se tr00 blacker upitao «Oh, zaista, zaista… koja je od njih najtrue, a?»
Napokon, predloži jedna od gotičarki:
-Ajmo se rezat! Ona koja si na tijelo ureže najljepšu rezbariju, neka ponese titulu najtrue gotičarke!Ostale dvije cure slože se s prijedlogom, razbiše čaše, latiše se najoštrijih krhotina stakla i počeše s poslom.
Prva si je ispod vrata urezala golemi pentagram, koji je završavao između grudi. Krv se tako čedno slijevala njenim poprsjem da bi svatko tko imalo drži do gotik-kulture pustio suzu od divote.
Druga je svoje mile, bijele ručice ispunila krvavim tekstom neke drage joj gotičarske romance. Bit će da je nešt od Moonspella. Njezina krv je na mjesečini poprimila takovu prekrasnu nijansu, da bi od same pomisli na takvo što, cijeli gotik svijet postao ljubomoran na ljepotu njene krvi. A njenom umu zavidjeli bi i najveći svjetski mudraci, jer je cijelu pjesmu od 14ipo minuta naučila napamet.
Treća gotičarka je već pri prvom rezu sa staklom iskrvarila i umrla.


Pouka: gotičarke su drolje





...

... ako ne uspjevate zaključiti odakle je autor izvukao pouku, onda ste za kurac.
- 22:45 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< svibanj, 2005 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Travanj 2014 (2)
Rujan 2013 (1)
Studeni 2011 (1)
Kolovoz 2007 (1)
Siječanj 2007 (1)
Listopad 2006 (2)
Rujan 2006 (1)
Srpanj 2006 (1)
Lipanj 2006 (1)
Svibanj 2006 (1)
Prosinac 2005 (1)
Svibanj 2005 (4)
Ožujak 2005 (1)
Veljača 2005 (2)

Komentari On/Off

-I-