Odlučila sam se za ovaj " sport" iz prostog razloga što mi se jako piše, komunicira s ljudima oko sebe i čini mi se kao dobar način kojim ljudi upopun javaju svoje slobodno vrijeme... kojeg ja, nažalost imam i previše... ali o tome drugi put..
Jučer smo ja i Dragi radili večeru za društvo pa evo za lagani početak i dva lagana recepta:
Bruschette:
1 francuz ( kruh)
4-5 velikih rajčica iliti pomidora
1 češanj češnjaka
maslinovo ulje
sol
papar
Kruh jednostavno odrežete na kriškicem ( fete) promjera 1 cm, premažete ih lagano uljem i češnjakom.
U zdijelu stavite na sitno odrezane pomidore, i oko 3-4 sitno odrezana češnjaka, popaprite, posolite i dodajte ulja ( pazite da vam ne zapliva to sve, neka nebude previše ulja), možete dodati i origana malo.
Tu smjesu ostavite izmiješanu nekih desetak minuta da odstoji i upije mirise i začine.
U međuvremenu stavite kruh na grill tavu i prepecite ga po želji. Kad je kruh prepečen na njega dodajte smjesu i poslužite.
Pašta s gamberima
2 paketa gambera očišćenih
1 slatko ili kiselo vrhnje ( po želji)
1 luk
1 češanj češnjaka
pomidori u konzervi
dec vina, bijelog
malo nasjeckanog peršina
Prepržite luk i češnjak, kad požute dodajte gambere. Lagano podlijevajte vodom i dodajte dec vina. Miješajte 5-6 minuta te dodajte pomidore i peršin. Tako kuhajte još nekih 15 minuta i kad se sve smekša dodajte vrhnje ( ja stavljam slatko jer je tekuće i ne gruša se, a vjerujte mi, odlično je).
Miješajte još 5 minuta i ubacite već skuhanu paštu ( najbolje spaghette ili tagliatelle).
Ja sam veliki ljubitelj morskih plodova i ovo mi je jelo jedno od omiljenih. Ako isprobate recepte nadam se odličnoj večeri!
Dobar tek!
|