Dvadesetičetvrti dan

nedjelja , 15.06.2014.

Subukia. Nedjelja je otvorila svoja vrata, završio je zabavan ali i naporan tjedan. Nadam se da ću uskoro uspijeti organizirati odlazak na safari kako bi malo promjenio okolinu, barem na dva dana. Rano jutros sam sukladno prethodnom dogovoru krenuo na nedjeljnu misu u crkvu nedaleko od sirotišta, i to ni manje ni više nego u pratnji triju časnih sestara, sve redom sa afričkog kontinetna. Stigavši pred crkvu počinjem plijeniti pažnju, iako neznam dali zbog svijetle puti ili zbog svoje pratnje. Možda je netko i pomislio da je došao novi fratar, neznam. Mise ovdje kao što sam i ranije nagovjestio puno su rasplesanije i raspijevanije, ostalo je više manje isto kao i kod nas. Današnja misa je pak nešto duže trajala budući da fratar Peter koji je inače i rodom sa područja Subukie voli malo oduže propovjedati, usput ne libići se ući u diskusiju o koje kakvim životnim sa prisutnima na misi.

Po završetku mise se pozdravljam sa svojim časnim sestrama te zajedno sa nekolicinom dijece iz sirotišta krenem prema istom, u ruksaku kao i obečano noseći računalo. Pristigavši u sirotište shvatim kako samo njih petoro želi gledati film dok bi ostali kojima sam se kasnije pridružio, više voljeli odigrati partiju nogometa. Iako ograničenih nogometnih sposobnosti, uvjetovano ponajprije nekim starim a nezaboravljenim ozlijedama, bez puno oklijevanja pristajem stati na gol u pokušaju da obranim sve silne napade u mome šestnaestercu.

Dan u igri ubrzo završava i vrijeme za moj povratak doma je kucnulo. Pristigavši tako nakon sat vremena šetnje, uživao sam u ukusnoj večeri te se sad veselim nogometu, a potom i dubokom snu. Svima želim uspiješan novi radni tjedan, puno pozdrava ma gdje god bili ili putovali.

"Sve što jedan čovjek može smisliti, drugi će ljudi i ostvariti."
- Jules Verne

Subukia, 15.06.2014.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.