29.01.2006., nedjelja

RADITE ONO ŠTO VOLITE RADITI

"Kada počnete raditi ono što zaista volite raditi, nikada više u životu nećete raditi." (BRIAN TRACY)

Jedna od velikih tajni financijskog uspjeha jest u tome da radite ono što volite raditi. Jedna od osnovnih odgovornosti u životu jest otkriti koji to posao s uživanjem radite, za što ste prirodno nadareni, a onda se svim srcem predajete tom poslu do maksimuma.

Samouki milijunaši predstavljaju one koji su otkrili parcelu gdje su zasađeni njihovi prirodni kapaciteti i sposobnosti, kako bi posao u odabranoj djelatnosti urodio željenim rezultatima. Najveći broj samoukih milijunaša tvrde da "u svom životu nikada nisu radili niti jedan dan."

Nužno je prepoznati područje kojim ste se u stanju do kraja predati-bilo da je to posao ili djelatnost koja vas istinski fascinira, koja privlači vašu pažnju i koja predstavlja prirodan izraz vašeg posebnog dara i vaših sposobnosti.
Uvjek, kada radite ono što volite raditi, izgleda kao da proživljavate neprestani protok energije i ideje kako biste to što radite napravili još bolje. Evo jednog pitanja za vas: DA DOBIJETE MILIJUN DOLARA NETO, DA LI BISTE I DALJE RADILI ONO ŠTO RADITE DANAS?
Ovo je važno pitanje. U stvari, ono vas tek postavlja u dilemu što biste radili da imate ovo vrijeme i novac koji su vam potrebni, kao i to da imate slobodu u biranju zanimanja. Samouki milijunaši, u slučaju da dobiju milijun dolara u gotovini, nastavljaju raditi ono čime se bave. Samo, to bi radili na drugačiji način ili bolje, na jednoj višoj razini. Stvar je u tome što oni vole svoj posao tako mnogo, da čak i ne pomišljaju da ga ikad napuste ili odu u mirovinu.
Vjerojatno je najveća odgovornost odrasle osobe, kad je u prilici da može birati između različitih poslova i zanimanja, pronaći ono što zaista voli raditi, a zatim se potpuno posveti tome.
- 22:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.01.2006., utorak

Tajna uspjeha...nastavak

- Evo jednog velikog pravila za uspjeh; Vaš će život postati bolji samo kada vi postanete bolji. I s obzirom na to da ne postoje ograničenja za to koliko bolji možete biti, ne postoji niti ograničenja za to koliko vaš život možete učiniti boljim .
-Vaša odluka, biti besprijekoran u onom što radite, uvrstiti se u onih 10 posto vodećih u vašoj djelatnosti, predstavlja prekretnicu u vašem životu. To je ključ velikog uspjeha. To je također temelj na kojem se gradi samopoštovanje, samopouzdanje i ponos. Kada ste zaista dobri u onome što radite, sebe doživljavate prekrasno, u najboljem svjetu. Kada je vaš rad izuzetan, to utječe na vašu osobnost kao i na sve vaše odnose s drugim ljudima. Osjećate se sretnim i ponosnima kada znate da ste među najboljima u vašem području rada.
Slijedi jedno od najvažnijih pitanja koje stalno treba postavljati i na njega odgovoriti do kraja karijere: "Koja bi to sposobnost ili znalje, ako ih razvijem i ispoljavam na savršen način, imali najveći pozitivni efekat na moj život?"- Ne možete postati u svemu dobri odmah, ali možete ustanoviti koja je to sposobnost ili znanje koji će biti od najveće koristi za uspješan posao.
Postavite si to kao cilj.
Zapišite ga.
Odredite rok.
Napravite plan.
I radite na tome neumorno svaki dan kako biste bili bolji. Biti će te apsolutno zapaljeni promjenom koja će se, zbog evidentne posvećenosti besprijekornom radu, dogoditi u vašem životu.
Samo ova predanost može vas učiniti samoukim milijunašom u toku vaše karijere.

- 20:18 - Komentari (4) - Isprintaj - #

23.01.2006., ponedjeljak

TAJNA USPJEHA

Samo za one koji su stvarno odlučili ići naprijed. Neka besprijekorni rad bude Vaša obveza. (Kvaliteta vašega života određivat će stupanj posvećenosti radu, bez obzira na to koju ste djelatnost odabrali.)
DONESITE ODLUKU VEĆ DANAS da će te dati sve od sebe u svemu što radite. Neka vaš cilj bude pridružiti se onima najboljim ljudima kojih ima samo 10 posto u vašoj djelatnosti. Ova odluka, biti zaista dobar u onome što radite, može postati prekretnica u vašem životu, jer praktično svi uspješni ljudi smatraju se veoma kompetentnim u domeni koju su izabrali kao vlastitu poslovnu preokupaciju.
- Treba imati na umu da nitko nije bolji od vas, niti pametniji od vas. Svi oni koji se trenutno nalaze među onih 10 posto na vrhu, krenuli su od onih 10 posto na dnu. Svatko tko danas radi dobro, nekada je radio loše. Svatko, tko je sada u vrhu radne sposobnosti, nekada se bavio potpuno nečim drugim. Pa, ako je toliko mnogo njih to uspjelo napraviti, možete i vi.
- Evo jednog velikog pravila za uspjeh; Vaš će život postati bolji samo kada vi postanete bolji. I s obzirom na to da ne postoje ograničenja za to koliko bolji možete biti, ne postoji niti ograničenja za to koliko vaš život možete učiniti boljim .... NASTAVAK SLIJEDI.......

- 22:50 - Komentari (1) - Isprintaj - #

08.01.2006., nedjelja

NOVA GODINA

Nova godina je pravi datum za donošenje novih odluka:
prestati pušiti, smršaviti...To su uobičajene odluke koje se pitamo koliko će dugo trajati.
Da li je odluka dosta čvrsta, da li je cilj pokrepljen sa dosta čvrstih činjenica, da li je to stvarno to što želimo.
Da li možemo nešto izgubiti ako odluku nakon nekog vremena poništimo.
PRIMJER:
Prestat ću pušiti: i novac potrošen na cigarete stavljat ću jednom na mjesec na račun u banku i stim novcem ču kupiti to i to za 1-2-3 godine - ako prekršim tu odluku novac ću pokloniti u humanitarne svrhe ( da li ste spremni na to) ili su to samo riječi ili je to stvarno prava odluka.
Prava odluka mora imati plan realizacije prema trajnom cilju.
-Izbjegavat društvo u kojemu se puši
-Pogledat filmove kako izgledaju pluća pušača koji je obolio od raka
Tu svoju odluku morate hraniti svaki dan da bi ušla pod kožu i svaki puta kada zaželite cigaretu morate imati pravi razlog da ju odbijete.
Odluke mogu biti i drugog karaktera.
Da ostvarite svoje snove koji negdje u vama spavaju.
San je veliki pokretač u vama samo ga moramo probuditi i hraniti.
Mi imamo više snage i pameti nego što mislimo.
Prava odluka sa ciljem - fokusom na to i realizacijom plana sa strogim pravilima - dovest će nas do našega sna. ŠTO VI MISLITE KOJU ĆE TE VI ODLUKU SPROVESTI DO KRAJA?

- 18:10 - Komentari (3) - Isprintaj - #

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Svakom čovjeku je dosta jedan dan da napiše san i odluku da ostvari svoj san.
Kada ste se rodili- plakali ste,
a svi oko vas su se smješili.
Živite tako da, kad umrete
vi budete nasmješeni, a svi oko vas plaču.

Kada se vrata sreće zatvore, otvore se druga,
ali često tako dugo gledamo u zatvorena vrata
da ne primječujemo ona koja su nam se otvorila.