Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/odluka

Marketing

RADITE ONO ŠTO VOLITE RADITI

"Kada počnete raditi ono što zaista volite raditi, nikada više u životu nećete raditi." (BRIAN TRACY)

Jedna od velikih tajni financijskog uspjeha jest u tome da radite ono što volite raditi. Jedna od osnovnih odgovornosti u životu jest otkriti koji to posao s uživanjem radite, za što ste prirodno nadareni, a onda se svim srcem predajete tom poslu do maksimuma.

Samouki milijunaši predstavljaju one koji su otkrili parcelu gdje su zasađeni njihovi prirodni kapaciteti i sposobnosti, kako bi posao u odabranoj djelatnosti urodio željenim rezultatima. Najveći broj samoukih milijunaša tvrde da "u svom životu nikada nisu radili niti jedan dan."

Nužno je prepoznati područje kojim ste se u stanju do kraja predati-bilo da je to posao ili djelatnost koja vas istinski fascinira, koja privlači vašu pažnju i koja predstavlja prirodan izraz vašeg posebnog dara i vaših sposobnosti.
Uvjek, kada radite ono što volite raditi, izgleda kao da proživljavate neprestani protok energije i ideje kako biste to što radite napravili još bolje. Evo jednog pitanja za vas: DA DOBIJETE MILIJUN DOLARA NETO, DA LI BISTE I DALJE RADILI ONO ŠTO RADITE DANAS?
Ovo je važno pitanje. U stvari, ono vas tek postavlja u dilemu što biste radili da imate ovo vrijeme i novac koji su vam potrebni, kao i to da imate slobodu u biranju zanimanja. Samouki milijunaši, u slučaju da dobiju milijun dolara u gotovini, nastavljaju raditi ono čime se bave. Samo, to bi radili na drugačiji način ili bolje, na jednoj višoj razini. Stvar je u tome što oni vole svoj posao tako mnogo, da čak i ne pomišljaju da ga ikad napuste ili odu u mirovinu.
Vjerojatno je najveća odgovornost odrasle osobe, kad je u prilici da može birati između različitih poslova i zanimanja, pronaći ono što zaista voli raditi, a zatim se potpuno posveti tome.

Post je objavljen 29.01.2006. u 22:07 sati.