29.01.2006., nedjelja

RADITE ONO ŠTO VOLITE RADITI

"Kada počnete raditi ono što zaista volite raditi, nikada više u životu nećete raditi." (BRIAN TRACY)

Jedna od velikih tajni financijskog uspjeha jest u tome da radite ono što volite raditi. Jedna od osnovnih odgovornosti u životu jest otkriti koji to posao s uživanjem radite, za što ste prirodno nadareni, a onda se svim srcem predajete tom poslu do maksimuma.

Samouki milijunaši predstavljaju one koji su otkrili parcelu gdje su zasađeni njihovi prirodni kapaciteti i sposobnosti, kako bi posao u odabranoj djelatnosti urodio željenim rezultatima. Najveći broj samoukih milijunaša tvrde da "u svom životu nikada nisu radili niti jedan dan."

Nužno je prepoznati područje kojim ste se u stanju do kraja predati-bilo da je to posao ili djelatnost koja vas istinski fascinira, koja privlači vašu pažnju i koja predstavlja prirodan izraz vašeg posebnog dara i vaših sposobnosti.
Uvjek, kada radite ono što volite raditi, izgleda kao da proživljavate neprestani protok energije i ideje kako biste to što radite napravili još bolje. Evo jednog pitanja za vas: DA DOBIJETE MILIJUN DOLARA NETO, DA LI BISTE I DALJE RADILI ONO ŠTO RADITE DANAS?
Ovo je važno pitanje. U stvari, ono vas tek postavlja u dilemu što biste radili da imate ovo vrijeme i novac koji su vam potrebni, kao i to da imate slobodu u biranju zanimanja. Samouki milijunaši, u slučaju da dobiju milijun dolara u gotovini, nastavljaju raditi ono čime se bave. Samo, to bi radili na drugačiji način ili bolje, na jednoj višoj razini. Stvar je u tome što oni vole svoj posao tako mnogo, da čak i ne pomišljaju da ga ikad napuste ili odu u mirovinu.
Vjerojatno je najveća odgovornost odrasle osobe, kad je u prilici da može birati između različitih poslova i zanimanja, pronaći ono što zaista voli raditi, a zatim se potpuno posveti tome.
- 22:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Svakom čovjeku je dosta jedan dan da napiše san i odluku da ostvari svoj san.
Kada ste se rodili- plakali ste,
a svi oko vas su se smješili.
Živite tako da, kad umrete
vi budete nasmješeni, a svi oko vas plaču.

Kada se vrata sreće zatvore, otvore se druga,
ali često tako dugo gledamo u zatvorena vrata
da ne primječujemo ona koja su nam se otvorila.