Obiteljska kuća, naprijed i nazad https://blog.dnevnik.hr/obsijana

ponedjeljak, 11.12.2006.

Uf! 30 slika

Motiv

... no mislim da je to to. Neće sigurno više biti slika cijele kuće osim možda kada stavimo vanjsku žbuku. Sljedeće jeseni :) Taman je ovu nedjelju bilo lijepo vrijeme, šetnja u kvartu i slikanje kuće. By the way, naše novo središte je udaljeno nekih 400 m zračne linije od trenutnog stana, tako da ostajemo u istom kvartu i zapravo se ne udaljavamo daleko.

Uglavnom u tijeku ostatka tjedna doveli smo vodu do prvog kata i započeli sa vodovodnim instalacijama. Trenutno je postavljena hladna voda i dio dovoda kišnice. Donesena je odluka da će se kišnica dovesti do mašine za pranje veša i do svakog vodokotlića. Spoj do mašine već možete vidjeti na jednoj od slika, a u praksi će se to regulirati sa dva ventila, gdje jedan propušta vodu iz vodovoda, a drugi iz sustava za kišnicu. Vodokotliće ćemo priključiti na način da će se spojiti obje strane dovoda vode u vodokotlić, jedna iz vodovoda, a druga kišnice. Iskreno još mi je to malo u magli, ono zar se sa vodokotlićem dobije dva uvoda vode, no imam povjerenja u našeg glavnog vodoinstalatera.

Konačno smo oprali sve prozore kako bi utvrdili sve nedostatke i reklamirali ih i nije to bio lagan posao. Oprati prozore, naravno. Sitne nedostatke stolarije, zapravo pregled cijele priče, te pozitivno ili negativno prihvaćene reklamacije dobiti će te u cjelovitom tekstu o stolariji. Naravno kada sve bude završeno.

Eto vode na prvi katKuća po noćiI po danuMislim da se zvala centrifugalna sila, no bilo je to dosta prijeEto danas su stigla vrata iz Zagreba i priču oko njih će te dobiti također uskoro. Zanimljivo je da smo od sutra, potpuno zatvorili cijelu kuću. 27 prozora, 3 balkonska vrata, dvije klizne stijene, 3 velika krovna prozora i 3 mala krovna prozora, 3 glavna protuprovalna vrata i 3 pomoćna vrata. Brojke, brojke. Ako netko misli da smo pretjerali sa brojem prozora, samo ću reći da je bolja polovica oduševljena osvjetljenošću soba sa dva prozora, a test sa podizanjem i spuštanjem roletni je vrlo lagan.

Također prošli smo tjedan pokrenuli dva procesa. Jedan je zapravo inicirao kolega bloger po gradnji (codegun), a radi se o tome da smo uplatili kaparu geodetu da napravi geodetski elaborat o snimku kuće. Moram ga zvati sutra zašto nije došao danas, ccc.... Sada da li ćemo uspjeti i upisati građevinu u zemljišne knjige prije početka primjene drugačijih propisa ili ne i nije toliko bitno. Jer traženje, a i naravno dobivanje uporabne dozvole nikada i nije bila opcija. Sam snimak se može napraviti prije žbukanja uz uvjet da se kuća više ne dograđuje i u tijeku tehničkog pregleda oni se zapravo konzultiraju sa tim elaboratom, a ne vrše nekakva naknadna geodetska ispitivanja.

Drugi proces se pokrenuo našom uplatom preostalog novca Elektroistri prema ugovoru o priključenju pa ih čekamo.

11.12.2006. u 21:16 • 7 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>