Obiteljska kuća, naprijed i nazad https://blog.dnevnik.hr/obsijana

ponedjeljak, 11.12.2006.

Uf! 30 slika

Motiv

... no mislim da je to to. Neće sigurno više biti slika cijele kuće osim možda kada stavimo vanjsku žbuku. Sljedeće jeseni :) Taman je ovu nedjelju bilo lijepo vrijeme, šetnja u kvartu i slikanje kuće. By the way, naše novo središte je udaljeno nekih 400 m zračne linije od trenutnog stana, tako da ostajemo u istom kvartu i zapravo se ne udaljavamo daleko.

Uglavnom u tijeku ostatka tjedna doveli smo vodu do prvog kata i započeli sa vodovodnim instalacijama. Trenutno je postavljena hladna voda i dio dovoda kišnice. Donesena je odluka da će se kišnica dovesti do mašine za pranje veša i do svakog vodokotlića. Spoj do mašine već možete vidjeti na jednoj od slika, a u praksi će se to regulirati sa dva ventila, gdje jedan propušta vodu iz vodovoda, a drugi iz sustava za kišnicu. Vodokotliće ćemo priključiti na način da će se spojiti obje strane dovoda vode u vodokotlić, jedna iz vodovoda, a druga kišnice. Iskreno još mi je to malo u magli, ono zar se sa vodokotlićem dobije dva uvoda vode, no imam povjerenja u našeg glavnog vodoinstalatera.

Konačno smo oprali sve prozore kako bi utvrdili sve nedostatke i reklamirali ih i nije to bio lagan posao. Oprati prozore, naravno. Sitne nedostatke stolarije, zapravo pregled cijele priče, te pozitivno ili negativno prihvaćene reklamacije dobiti će te u cjelovitom tekstu o stolariji. Naravno kada sve bude završeno.

Eto vode na prvi kat



Kuća po noći



I po danu



Mislim da se zvala centrifugalna sila, no bilo je to dosta prije



Eto danas su stigla vrata iz Zagreba i priču oko njih će te dobiti također uskoro. Zanimljivo je da smo od sutra, potpuno zatvorili cijelu kuću. 27 prozora, 3 balkonska vrata, dvije klizne stijene, 3 velika krovna prozora i 3 mala krovna prozora, 3 glavna protuprovalna vrata i 3 pomoćna vrata. Brojke, brojke. Ako netko misli da smo pretjerali sa brojem prozora, samo ću reći da je bolja polovica oduševljena osvjetljenošću soba sa dva prozora, a test sa podizanjem i spuštanjem roletni je vrlo lagan.

Također prošli smo tjedan pokrenuli dva procesa. Jedan je zapravo inicirao kolega bloger po gradnji (codegun), a radi se o tome da smo uplatili kaparu geodetu da napravi geodetski elaborat o snimku kuće. Moram ga zvati sutra zašto nije došao danas, ccc.... Sada da li ćemo uspjeti i upisati građevinu u zemljišne knjige prije početka primjene drugačijih propisa ili ne i nije toliko bitno. Jer traženje, a i naravno dobivanje uporabne dozvole nikada i nije bila opcija. Sam snimak se može napraviti prije žbukanja uz uvjet da se kuća više ne dograđuje i u tijeku tehničkog pregleda oni se zapravo konzultiraju sa tim elaboratom, a ne vrše nekakva naknadna geodetska ispitivanja.

Drugi proces se pokrenuo našom uplatom preostalog novca Elektroistri prema ugovoru o priključenju pa ih čekamo.

11.12.2006. u 21:16 • 7 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>