Mislim,dakle...uživaj danas! :)

četvrtak, 10.06.2010.

...angina pectoris!

...Ennio Morricone-Theme

…gospodine, jeste li ikad hodali na pokretnoj traci???...ljubazno me pitala lijecnica, dok mi je zgodna medicinska sestra lipila neke prilipke sa zicama i pripremala me za ergometriju.



…hehe, doktorice jel se vi to salite!?...pa vise sam kilometara pritrca na njoj u teretani, nego svi vasi pacijenti skupa! …pun sebe odgovorin joj cerekajuc se u iscekivanju kad cu napokon dignit sa dnevnog reda taj rutinski sistematski pregled srca i krvozilnog sustava.
…neka, neka isto se vi drzite za te rucke ispred sebe i lagano hodajte, polazimo!
…aj dobro, kako god vi zelite! …gas, gas!!!…odgovorin joj, prihvatim se konzole i pocmem hodat.
Lagano sam pjevusija u sebi onu Sevinu: „...Ej, sto volim miris od benzina… hop, hop, malo, malo pa krivina, ljulja se kabina, turbo je masinaaaa…!“ …i picija po onoj traci.
Da bi skratija vrime poceja sam zvirkat po ordinaciji razgledajuci razne nepoznate medicinske uredjaje i u tom saranju pogledom livo-desno, skuzim na nekakvoj komandnoj ploci punoj nekih botuna i kazaljki nesta sta je licilo na dvi pegle…ha, ovo je siguro ono sranje sta sam gleda u filmovima, pa kad to protrljaju i prilipe ti na prsa, onda skocis po' metra u ariju od puste elektrike. nut
Konta sam u sebi: …tamo pajdo ne idi blizu ni' za zivu glavu, a kamoli da to diras, kako ti se ne bi desilo da prosvitlis ka' Tesla i Edison skupa.
Tempo hodanja se lagano ubrzava, tako da mi se zanimanje za istrazivanje medicinske tehnologije presaltalo u duboki dekolte medicinske sestre koja je odma tu tik do mene pratila moje kretanje na pokretnoj traci.
Ha, to mi je bila uobicajena taktika jos iz teretane kako skrenit „muke“ sa sprave na drugi kolosjek i olaksat sebi vjezbu do zadanog kraja.
I dok sam se dvoumija u sebi jeli zgodna crnka ima 4-ke ili 5-ice, doktorica ce odjendaput meni:
…gospodine, jel' vama dobro???
…meni govorite??? …izleti mi ka' iz topa i nehotice se okrenem prema ulaznim vratima.
…da, daaaa vama govorim!!! …pa vas testiramo, zar ne!? …jeli se dobro osjecate??? …bila je uporna ljecnica, gledajuc me zabrinuto priko ruba ocala.
…paaaaa, osim sta sam se malo zapuhao od uzbrdice i brzog ritma kojeg ste mi zadali…ostalo je sve OK!!! …rekoh joj sa smjeskom, gledajuc u njen i dalje ozbiljan izraz lica, a kontajuc u sebi kako to nije valjda od gledanja u sise.
…hmmmmm??? …rekla je pa nastavila buljit u svoj ekran.
…koji joj je sad kurac, sta me zajebaje?! …razmislja sam i dalje grabec kotrljajucom gumenom podlogom.
…a sad??? …bila je uporna
…a saaaaad je, opet ISTO!!! …vec sad nervozno joj odgovorin, pusuc ka' ris sta od napora, sta od njene „provokacije“…bar sam ja tada tako mislija!
….sestro, vidite ovo!!! …zabrinuto ce ona i upre prstom u ekran.
Dok su nji dvi „studirale“ ONO tamo na ekranu u mojoj glavi se vrtija cili uvod u anatomiju.
…jebat ga, nije valjda rak??? …palo mi je prvo na pamaet i odma sam iste sekunde odbacija tu soluciju posto su se tamo vrtili samo neki grafikoni i brojevi, a nije bija "radar" sa nekom slikom.
…a da nemam dva srca??? …promislija sam, al' sam odma i to odbacija ka' nemoguce, jer nebi inace prosa onu komisiju od bivse JNA.
…hmmmm, mozda sam neki fenomen!? …lupa sam u mislima ka' Maksim po diviziji.



Cuja sam one dvi kako sapcu: …pa tlak mu je normalan za ovo opterecenje, samo isto mi nije jasno kako mu nije nista...hmmmm!?
…koliko ste visoki gospodine???
…193!
…a koliko imate kilograma?
…a sta ja znam, davno nisam bija na kilometru!!!
…kilometru??? …zbunjeno ce doktorica.
…pa daaaa, ona sprava sta broji kile…kilo-metar, zar ne!!? …a eto pisite da imam kvintal! …jos uvik dobro rasplozen joj objasnim.
…to se zove vaga, gospodine!...VAGA!!! …a mogli bi se i uozbiljit za svoje godine! …ona ce meni, pa nastavi;
...morat cu Vam prekinut test!!! …ne smijem rizikirati! ...rece ona i nakon sta je traka stala i nakon sta me je sestra raskopcala od onih pustih zica, vrlo ozbiljnog glasa mi zapovjedi.
…sjednite gospodine, moram Vam reci moje misljenje!
Sidnem ja i sve mi se pari da je odnija vrag salu… lice joj je odavalo zabrinuti izraz, tako da sam odusta od daljnje zajebancije, jer sve vise mi se cinilo kako sam ocito nesto popusija.
…Angina pektoris! …izustila je ne trepnuvsi i naslonila se u svoj stolac.
...ZAJE…!...prigrizoh ric u pola, pa nastavim; …kakva angina pektoris, doktorice???
…prava! …u to sam uvjerena 90%!!! …potiho je rekla grickajuc olovku i gledajuc u ekran one jebene sprave.
Osjeca sam se ka' da me je neko polija ladnom vodom, nevjerica je radila svoje…osta sam bez teksta, daha, kisika, tlaka, smisla za zajebanciju …svega!
…zar je to moguce???…pa osjecam se OK, nista me ne boli??? …koji mi je kurac sve ovo tribalo??? …miljun pitanja mi je letilo kroz glavu, a odgovor mi je brzo dosao do usiju.
…paaa gospodine, tribali bi cim prije otici u neku vecu kliniku da to sta prije rjesite!!! …cuo sam ka' iz daljine njen glas, uzeo nalaz iz njene ruke, zahvalija, pozdravio ih i izasao iz ordinacije sav zamantan ka' da sam popija 3 zidarske na eks.
Sitih se kumove zajebancije kad sam odlazija na pregled kako je reka da cu otic zdrav, a garant se vratit bolestan… ha, taman tako…jeba sliku svoju, pogodija fiks-iznenadjenje ka' da je na kladionici!!! …da je bar dobija lovu za to, ne bi mi bilo za', jer koficijent bi bija velik za popizdit!

…nego da ja Vama skratim pricu lipi moji, ovo je razlog sta me nece bit neko vrime… nista ne brinite, vratit ce se Obadzo brzo ka' novi…thumbup




...lip pozdrav! mah

- 00:05 - Komentari (19) - Isprintaj - #

nedjelja, 06.06.2010.

...ruzinavi brod!

...Ban-Ruzinavi brod


...u zamoru koji je ispunjava kafic dopru mi do uha poznati stihovi pisme od legende Bana i Daleke obale...

...vise ne pantin ca san tija kad san bija lud i mlad,
s kime san cile noci bija, s kin san karta, s kin san pija...


...slusajuc ih nekako nostalgicno, pade mi na pamet moj pokojni kum Magi-Vuki, takodjer jedan od legendi naseg malog mista ka' i njegovo „sveto pismo“, kojeg bi mi uzava spominjat kad bi ponekad skupa cidili pivu:



Mirko Vuksan, (1932 - 2000), zvan Magi Vuki.


Magi-Vuki je inace bija obiteljski prijatelj, generacija mog pokojnog cace i bili smo u kumstvu priko nas dice… kum je bija kum i meni razlika u godinama nije pravila nikakav probem. Nadimak Magi je dobija zato sta je bija nesudjeni madjionicar i cesto je zna izmamit aplauz i nevjericu u ocima publike kad bi izvodija razne trikove sa kartama, ping-pong lopticama itd.
...eeeee, moj Pajdo... sve ce ti bit u zivotu dobro i lipo dok ne pridjes pet banki, a onda si najeba! ...ha, mozes ti sad rec sta 'oces, ali viruj mi tako ti je to, nema ti tu pomoci!!! …govorija bi on i cucla „bocu“, pa onda po obicaju „zagonetno“ zavrsava uvik istom dubokoumnom;
...evo ovako kume, govorin ti ovo ozbiljno i provaj upamtit za vike vikova!; … za boga miloga nemoj samo dozvolit da te ruzina* uvati prije vrimena , jer onda ti vise nema spasa ...mozes slobodno odma pakovat prnje za vjecna lovista!
* Ruzina je za kontinetalce, rđa …samo na znanje! yes

...hehehehe!!! …dooooobro, moj Vuki!!! …pokusat cu zapamtit! …uz smjesak bi ga tada potapsa po ledjima, ne obaziruc se puno o spomenutim brojem godina koje je on tada tako jednostavno spominja, narucija bi nam po jos jednu ladnu i prica bi tu zavrsavala.

… i 'ko je sve za menon plaka kad bi odrisiva kraj,
mozda me tamo di sad iden ceka raj!?


…slusa sam iz zvucnika duboki Banov glas, pa onda onako na trenutak promislim kako se bas trenutno osicam ka' taj kapetan... a pisma je isla dalje;

Debelin moren sad me vozi stari ruzinavi brod…
po provi mu restu frizi, a timun mi uvik bizi
...tamo di bi tija i tamo di ne bi smija,
more je izabralo put.


... razmislja san o svojim neplaniranim vijađima koji me uskoro cekaju i koji su mi uletili s'neba pa u rebra, o iznenadjenjima koje zivot nosi i na kraju izmedju ostalog ta mudra kumova izreka.
...eeee moj Pajdo, pa ti si sad u toj ekipi...igras u prvoj postavi!!! ...promrmlja sam laganini u sebi, nabacija neki kiselkast smjesak i zakljucno "podvuka crtu"
…ha, OK...samo naprid!!! ...igraj tu tekmu!!! ...ali obavezno „WD 40“ u dzep! belj
...promislija sam i prizna sam sebi kako se ipak osjecam malo manje mlad nego lani, a nije mi to uopce tesko ni palo, jer na kraju krajeva sta je tu je... ne moze se utec od godina i argumenata, al' nedamo se jos… thumbup!!!
...priznajem da mi je muski ego malkice sjeban sa cinjenicom kako mi se kosa ipak proridila, da je skroz posidila i da sve cesce popisam dasku u zahodu. eek
...jebe me i spoznaja kako me vec 3-4 zidarske pive zavidaju na stolicu ka' nikad dosad. party
U tom razmisljanju kako bi triba pric na „malu“ pivu, pa taman zbog kvantitete, eto ti Joke za moj stol…na prvi pogled se vidi da je zamantan od gemista jos od sinocnje ribarske feste.
…bog Joke, kako si???
…paaaa, doooobro! …promrmlja on nekako i zapali duvan.
…jel’ ti to mene zajebavas? …odgovorin mu, gledajuc ga kako se ljulja cak i u stolici.
…pa sta ja znan, pari mi da mi je malo popustija dihtung glave i da mi se manta!!!
…aeeee!?
…ma je Pajdo, u zadnje vrime „ubijen“ se vec sa litrom vina!
…pa sta onda??? …znaci da si posta ekonomican!
...ahaaaa, al' poceja sam i zaboravljat…!!!
...sta, zaboravis platit!? …pocmem ga laganini zajebavat…
…a desi se i to siguro, al' ne sicam se uvijek!!! …promuca on
…Jokeeeee, pa to je super! …jos kad te totalno pukne skleroza, svaki put kad legnes sa zenom bit ce ti ka' da si jeba nesta nova!
…daj Pajdo ne zajebaji…i znas, jos me sve nesta skvrcilo, boli me svaka koscica…ka' upitnik sam! …jedva hodam i usput cotam! …osjecam se ka' dr House!
…znas sta Joke??? …ja mislin da znam sta ti je!!!
…znas, a sta!???
…jebes mi sve, ako tebe nije uvatila ruzina!!! …iljadu posto!!!
…ruzina???
…ahaaaaa, i to ona od kuma Vukija!!!
…a u kurac... i sta cu sad???
…'oces pivo???
…a ne, neeeee...pa znas da ja pijen gemist!!! …a dosa san malo i izvitrit mozak.
…aaaaaa, cini mi se moj Joke da ces morat pric na pivu jer tebe izgleda jebe ruzina od vode iz vina.
...ha, oces rec da sam ka' ruzinavi brod?



...ae, nesta slicno ka' sta san i sam! ...nego da ti puno ne palamudim, slusaj Bana... bas piva ono sta sam ti mislija rec;

Na kraju moran ti reci da vec dobro vidin kraj,
da su valovi sve veci, da mi ne lici na raj...
Samo olupine stare ca su zarile za dno,
pa ni ono ca san tija, ca san godinama snija nije to.


...Pajdo, jebe mi se za to sta Ban piva, jer ja ti odavno vise ne iden na more ...razumis!??? ...unija mi se Joke u facu i zapritija mi prstom prid nosom, a onda na kraju donija zakljucak;
...a i ne virujem ti puno u raj, tako da me boli kurac sta bi 'ko tija!
...imas pravo Joke, sad je ionako u modi stakloplastika, ko jebe ruzinu, valove, raj i ruzinavi brod! ...nego Joke, bil i ti tija ono sta i ja???
...ahaaaa!!!
...Anđeeeeeeee!!! ...donesi malu laaadnu i gemist dva u tri, laaadni!!!


...lip pozdrav! mah

- 00:05 - Komentari (15) - Isprintaj - #

srijeda, 02.06.2010.

Prijatelj...

...Lady Gaga-Alejandro

...znas li Pajdo da bi ja moga u raj kad odapnem??? ...promrmlja kroz zube Jere ne prikidajuc citat novine.
...sta, pise ti to u horoskopu??? ...odgovorin mu isto tako citajuc svoje.
...ma neeee, evo bas citan ...moj stari frend iz Amerike dobija jos jednu titulu!!! ...mrmlja je i dalje Jerko ne skidajuc pogleda sa kolumne o znanosti.
...ae!!! ...i kakve to ima veze sa tobom, a pogotovo sa rajom??? ...dubokoumno mu odgovorin, laganini zbunjen jer mi se u glavi nije vrtilo nikakvo logicno rjesenje.
Jere, moj skolski kolega je inace jos davnih '70-tih otisa sa starcima u Ameriku, al' kad je poceja Domovinski rat vratija se sa cilom svojom familjom u Lipu nasu za kojom je uvik patija.
...ima, ima veze...al' duga je to prica!!! ...sa prizvukom sjete, procidija je kroz zube.
...pa pricaj Jere, ionako sam procita cilu novinu! ...ubacin upljuvak, odlazuc svoju novinu na stol.
Jere se „zagleda“ negdi u daljinu, vjerovatno putujuc u mislima priko bare u „obecanu“ zemlju...vrtija je lagano casu u ruci, a ja se uzivija ka' malo dite kad ceka da pocme crtic na TV-u.



...znas Pajdo, davno je to bilo...jos sam bija prva godina sridnje skole! ...poce on pricu.
...ae!
...jednog dana dok sam se vraca iz skole, sritnem kolegu iz mog razreda kako takodjer ide doma. Zva' se Alex. Parilo mi je da nosi puno knjiga pod rukom, pa sam pomislija:
...koji mu je kurac, kad nosi sve knjige doma u petak? ... mora bit da je ovi tip neki veliki streber!
...ja sam za to vrime ima super isplaniran vikend, jedan rodjendanski tulum i tekmu u nedilju sa frendovima, zato sam samo slega ramenima i produzio dalje.
...i dok sam ga ispraca pogledom, skuzim da za tim djecakom ide grupa dice. Trcali su za njim i kad su ga stigli izbili su mu knjige iz ruka, podmetnuli mu nogu, tako da je jadnicak pao na zemlju. Naocale su mu odletile u obliznju travu, a „ekipa“ je uz gromoglasni smijeh odskakutala od njega.
...a u picku materinu...koje budale! ...promrmlja sam, na sta je i Jere reka:
...ma da, tako sam i ja pomislija i bas mi ga bilo nesto zao! ...vidija sam da puzec trazi svoje ocale u travi, pa sam potrca prema njemu. Kad sam stiga do njega pogleda je prema meni i skuzija sam mu suze i tugu u ocima.
...u srcu sam suosjeca sa njim i dodajuci mu naocale, reka sam: ...jebat ga stari, oni djecaci su budale...zaboravi na njih!!!
Pogleda me i izustija tiho: ...hej, hvala ti! ...na licu mu je bija velik osmijeh, jedan od onih koji izrazavaju iskrenu i veliku zahvalnost.
Pomoga sam mu skupit knjige i upita ga di zivi. Na kraju je ispalo da smo skoro pa susjedi, pa sam ga upita, kako to da ga nisam prije vidja.
Reka je, da je prije isa u neku privatnu skolu... iskreno, meni su na kurac isli takvi tipovi jer su uvik bili umisljeni, ali pomoga sam mu nositi dio knjiga i cilim putem do kuce smo nesto cakulali.
Pokazalo se na kraju da je zanimljiv tip, pa sam upita bi li htio igrat baluna u mojoj ekipi. Reka je da bi mu bilo drago.
Druzili smo se cili vikend, cak je na onoj tekmi u nedilji asistira za moj gol.
Sta sam bolje upoznava Alexa, sve vise mi se svidja ka' i ciloj mojoj ekipi.
I tako je dosa ponediljak ujutro i na po' puta opet sustignem Alexa s onom ogromnom hrpom knjiga.
...ti si stvarno popizdija, jos ces nabildati misice s tim knjigama koje nosis svaki dan! Samo se nasmija i dao mi pola knjiga... sa smjeskom na licu prica je Jere, a ja sam gustira u prici koja je postajala sve zanimljivija.
...i sta je onda bilo, nema mi to nikakve veze sa rajom?! ...upitah ga, srcec usput ostatak kave.
...ha Pajdo, cekaj malo...svatit ces sve kasnije!!! ...skratit cu ja malo pricu kad si toliko navalija! ...ukratko, mi smo ti kroz slijedece cetiri godine postali najbolji prijatelji.
Na zadnjoj godini poceli smo razmisljati o faksu, tako da se Alex odlucija za Duke u Durhamu, a ja za Penn u Pennsylvaniji.
Zna sam da cemo zauvik biti prijatelji i da kilometri nece nikad biti problem...eto on je htio postat lijecnik, a ja sam puca u poslovne vode uz pomoc nogometne stipendije.
... i tako je dosa dan zadnji dan skole, a Alex je bija zaduzen za oprostajni govor u nasem razredu.
...ja sam ga cilo vrime zajebava da je to tako normalno, posto je on jedini streber u razredu i da nema 'ko drugi pripremit govor za maturu osim njega.
Smijali smo se tome, a ja sam bija sritan sta nije mene tokalo ici na binu i drzat govor.
Na dan mature gleda sam Alexa i bas mi je izgleda dobro, bija je jedan od onih koji su zaista pronasli sebe kroz sridnju skolu.
Popunio je svoju figuru, posta muskarcina i lipo je izgleda u naocalama. Cure su ga obozavale i skoro je bija glavna faca u razredu, tako da sam ponekad bio malkice ljubomoran.
Poznajuc ga dobro skuzija sam kako je ipak malo nervozan zbog svog govora, pa sam mu prisa, potapsa ga po ledjima i reka: ...sta si se usra faco, to je za tebe pickin dim...bit ces odlican!
Pogleda me jednim od onih zahvalnih pogleda, nasmija se i reka: ... hvala, prijatelju!!!
Otisa je na binu, diskretno se nakaslja i poceo svoj govor:
...dragi prijatelji, matura je vrime da zahvalimo svima onima koji su nam pomagali tijekom ovih teskih skolskih godina. Svojim roditeljima, uciteljima, profesorima, braci, sestrama, mozda treneru ...ali najvise svojim prijateljima!!!
Malo je zasta i nastavija: ...ovdje sam, da vam kazem, da je biti nekome prijatelj, najveci dar koji toj osobi mozete dati... ispricat cu vam jednu pricu, bit cu kratak!
Gleda sam u Alexa u nevjerici, dok je on prica bas onu pricu o danu naseg prvog susreta. Prica je kako mu je bilo tesko i kako se preko vikenda namjerava ubiti. Govorio je o tome, kako je ispraznija svoj skolski ormaric, da poslije njegova mama ne bi morala doci i nositi kuci njegove stvari iz skole...
Pogledom me je pronasa u gomili, duboko pogleda i uputio mi mali smjesak.
...hvala dragom bogu, naletija je nas Jere i bija sam spasen. Moj prijatelj spasija me od sigurne smrti!



Cuja sam uzdah, koji je putova kroz masu, dok je taj zgodni, popularni decko prica o svom najgorem zivotnom trenutku. Bilo mi je neugodno za popizdit i nisan zna sta da radin u tom trenutku, vidija sam njegovu mater i oca kako me gledaju i smjese mi se onim istim zahvalnim osmijehom. Tek sam tada shvatija pravu dubinu svega sta se tada desilo!!!
...a u kurac, bas strasna prica!!! ...nisi mi nikad prica o tome! ...sav potresen onim sta sam cuja, prikinem ga... pa nastavim:
...e jebat ga moj Jere, stvarno imas bar po' karte za raj!!! ...a sad ces lipo castit pivom, svaga si me sjeba sa svojom storijom!!!
...moze , moze Pajdo...i ja sam ozednija!!! ...Andjeeeeeeeee, donesi dvi ladneeeee!!!
Dok mi je zlatna tekucina 'ladila suvo grlo, konta sam u sebi kako nam nekad slucajni susreti i obicni ljudi postanu ka' andjeli cuvari, koji nas dizu na noge kada nasa krila zaborave kako triba letit, a kako ni mi sami nikad ne bi tribali potcjenjivat snagu svojih na izgled obicnih djela, posto se samo jednom malom gestom moze nekome prominiti cili zivot.
...ha, mozda to bude na bolje ili na gore... al' to je vec druga prica!!!


...lip pozdrav! mah

- 00:05 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Siječanj 2017 (1)
Prosinac 2016 (2)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (2)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (4)
Veljača 2016 (3)
Siječanj 2016 (3)
Prosinac 2015 (4)
Studeni 2015 (4)
Listopad 2015 (4)
Rujan 2015 (3)
Lipanj 2015 (1)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (5)
Ožujak 2015 (4)
Veljača 2015 (5)
Siječanj 2015 (4)
Prosinac 2014 (6)
Studeni 2014 (4)
Listopad 2014 (4)
Rujan 2014 (5)
Kolovoz 2014 (5)
Srpanj 2014 (4)
Lipanj 2014 (4)
Svibanj 2014 (4)
Travanj 2014 (5)
Ožujak 2014 (5)
Veljača 2014 (4)
Siječanj 2014 (5)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (4)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (2)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (6)
Svibanj 2013 (9)
Travanj 2013 (8)
Ožujak 2013 (2)
Veljača 2013 (4)
Siječanj 2013 (5)
Prosinac 2012 (7)
Studeni 2012 (11)
Listopad 2012 (11)
Rujan 2012 (7)
Kolovoz 2012 (9)
Srpanj 2012 (9)

< lipanj, 2010 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

  • <a href="http://www.clock4blog.eu">clock for blog</a>


    O...badzo
    P...ise pricice
    I...usput
    S...lika slicice

    B...logom
    L...ici zivce
    O...dmara dusu
    G...ubi vrime
    A...utorov pogled na svit...


    OBADZO ima prodajni...
    ...IZLOG SLIKA
    ... klikni OVDJE!
    :)






    ... navija za BILE !



    ...*ebate, kol'ko vas je bilo!

    * Pametan si kazu, ako povirujes samo u polovicu onoga sta cujes ili procitas!
    * Genijalan ako pogodis koju polovicu...!


    thumbup

    ... da, ovaj doli sam ja!



    * Bolje bit malo lud, nego malo pametan...!

    thumbup



    ...pisi, pisi mi!

    obadzo3@gmail.com



    ...online users





    Ribe (lat. Pisces)

    ...rodjendan slave
    izmedju
    21.veljace - 20.ozujka


    * Vladajuce planete - Neptun, Jupiter
    * Element - Voda
    * Boja - Ljubicasta, srebrna, plava
    * Dragi kamen - Hematit
    * Metal - Titan, kositar, srebro, bronca
    * Cvijet - Lopoc
    * Zivotinja - Ribe
    * Voli - Prirodu, umjetnost, romantiku...




    Wikipedija slobodna enciklopedija...

    ...ako me ne razumite, prevedite tu doli!
    &
    ...if you can not understand me, translate down to the lower link!




    sretan





...veni, vidi...moja ekipa!


  • .





















    .









eXTReMe Tracker